U spotu vidimo da Morrissey i ekipa tokom vožnje bicikli nekoliko puta prolaze pored zanimljive građevine cigla boje sa natpisom Salford Lads Club. Usput imamo i plakate Oskara Vajlda, sa prišivača za leđa jednog od biciklista nas posmatra, ako se ne varam, Anthony Perkins dok je ime Albert Finney vezano za britanskog glumca koji je rođen baš u Salfordu.

Salford Lads Club je osnovao Robert Baden-Powell 1904. tri godine pre nego što je formirao svoj prvi odred izviđača, u originalu Scout movement.

Klub za rekreaciju je u početku bio koncipiran tako da su pristup prostorijama imali samo dečaci i mladići, dok danas i devojke aktivno učestvuju u raznim sportskim aktivnostima. Praktikuje se fudbal, snuker, stoni tenis, razni borilački sportovi, a zainteresovani članovi mogu da se oprobaju u plesu, raznim egzibicijama kao i takmičenjima u video igricama.

Ceo koncept boys-only kluba je začet u 19. veku, sa idejom da mlade ljude skloni s ulice i ohrabri ih da postanu dobri i uzorni građani. U Salfordu je niklo nekoliko takvih klubova, najčešće sponzorisanih od strane biznismena filantropa.

Klub je postao internacionalno poznat zahvaljujući bendu The Smiths, tj. fotografijama članova benda na unutrašnjem omotu za album The Queen Is Dead  iz 1986. godine. National Portrait Gallery je jednu od fotografija sa snimanja, autora Stephen Wright-a, uvrstio u svoju kolekciju 2005. godine. Salford Lads Club je postao meka poklonika muzike benda i svake godine beleži brojne posete fanova iz celog sveta.

Jedina nepoznanica koja me buni je za koju pesmu je uopšte rađen ovaj spot jer je isti video materijal korišćen i za veliki hit "There Is A Light That Never Goes Out"  kao i za pesmu "I Started Something I Couldn't Finish".

Linkovi:
Salford Lads' Club
The Smiths’ Salford Lads Club photo accepted into National Portrait Gallery
Google maps