Them Moose Rush je mladi progresivni rock trio iz Bjelovara. Bend kombinira retro i moderno, albume snima uživo, te se često upušta u live improvizacije i jamove što je dokaz da je TMR prava riff mašina koja konstatno gura naprijed s ciljem mijenjanja percepcije slušatelja o standardnom rock and roll triu. Iza sebe ima jedan studijski album objavljen u 2013 - "To Future Miss Sunshine" koji je dobio odlične domaće i strane kritike, te nedavno objavljen prvi dio trilogije EP - a "Three π One".
Bend funkcionira u potpunosti na principu DIY, te također samostalno snima i montira spotove. Najnoviji primjeri su zanimljivi stop motion za pjesmu Dark Sun - te kombinacija animacije i ludosti za pjesmu Mercy Red.
Bend snima i miksa sve poznatiji mladi talentirani producent Mark Mrakovčić. TMR lokalni mediji često proglašavaju jednim od najperspektivnijih mladih bendova iz regije. Pobjedom na natječaju "Zasviraj sa Žujom" u organizaciji InMusica dovela ih je do nastupa na main stageu na INmusic festivalu s bendovima kao što su " The Black Keys ", " Wolfmother " , "The Pixies " i drugima. Bend je proveo ljeto svirajuću na lokalnim rock festivalima te međunarodnom festivalu Cmakajne u Sloveniji, a trenutno promovira svoj novi materijal.

Članovi benda su:
Nikola Runajvec - gitara, vokal
Branimir Kuruc - bas
Vedran Marinko Komlen - bubnjevi"