Posle sedam godina, veoma zanimljiv hrvatski metal sastav dolazi sa novim albumom. Možda zvuči čudno, ali bend daje album besplatno, a kao razlog i kontra zahvalnicu navodi „veliki odjeb svim hrvatskim diskografskim kućama i većini medija.”
U odnosu na prethodni album, ovaj je mnogo zreliji, pre svega što se tekstova tiče. Bend na humorističan i povremeno morbidan način razmatra svakodnevna dešavanja koja nas okružuju, i tako donosi pred nas pitanja pedofilije, gojaznosti, sveopšte pohlepe za materijalnim. Oseti se veliki napredak u odnosu na prethodni album, gde su opevane mnogo banalnije teme na mnogo morbidniji i bezazleniji način. Stiče se osećaj da se kroz par godina čekanja bend maksimalno potrudio da ne postavi sirov i polugotov materijal pred svoje slušaoce, a to im je i uspelo.
Dve pesme stvaraju zbunjen i upitan pogled – “Daj ribu” i “Čarli” koje pred sam kraj albuma, kvare kompletan ugođaj i utisak o celini. Teško je žanrovski opredeliti album, jer je miks svega, od panka do raznih metala, a takođe se može čuti uticaj bluegrass-a u pesmi “Priča se po gradu”. Tu je i pesma od "dve pesme" - “Budi / Više voliš mene”, nešto nalik na onu “Holy wars / The punishment due” od Megadeth-a, a druga pesma svojim rifom dosta i podseća na početke pomenutog benda.
Album ima finih melodija, i već na prvo slušanje lako ulazi u uši. Prelazi su tako ukomponovani da se ne osete i ne kvare tok pesme. Što se tiče miksa i tehničke strane albuma, osetan je napredak u odnosu na prvi album. Izbegnute su početničke greške sa prethodnog.
Sveukupni utisak je da je ovo jedan od retkih bendova koji uspeva da slušaocima pruži i prenese adekvatnu i ozbiljnu poruku, bez obzira što to čine na jedan dosta neozbiljan i mangupski način. Po mom mišljenju, ovo je jedini bend, u moru mnogih koji sviraju turbo folk metale i ostale moguće i nemoguće legure svega i svačega, kome pomenuta radnja ide odlično, a takođe tim bendovima postavljaju standarde koje bi makar trebali pokušati dostići.
Drago mi je da sam odmah nakon izlaska preslušao svež materijal, i zaista se pozitivno iznenadio domišljatošću i kvalitetnim crnim humorom. Što se mene tiče, a moje će mišljenje biti stavljeno na linč od strane onih što sve gledaju jako široko, slični bendovi mogu slobodno da odlože svoje gusle i tarabuke, da slušaju ovo, da ispeku zanat, i snime nešto što će nas u isto vreme i nasmejati i uplašiti i naterati da razmislimo.

Tihomir Škara