foto: Bojan Vasiljević
Grupa Xanax objavila je novi singl i video spot „Tajna“.

Pesma Tajna je nastala u periodu od januara do marta 2014. u saradnji sa beogradskim producentom i DJ-em Rahmanee-jem koji je radio mix i mastering  u studiju „Shtayga“. Spot je režirala  mlada i talenovana video umetnica Anja Plovanić u saradnji sa bendom, a za filmsku atmosferu spota pobrinuli su se snimatelji Uroš Milutinović i Anja Plovanić. Za stajling je bio zaduzen Kolabs.
U spotu se pojavljuje i specijalni gost -  drag queen Nikol Aj.
"Spot je sniman na više lokacija, a najbolje kadrove smo snimili u zanimljivom ambijentu kluba ljubKitelja teške industrije kojeg krase monumentalne skulpture vajara Viktora Kiša", kaže Sana Garić

Pesme Xanax-a obuhvataju širok spektar muzičkih stilova od psihodeličnog zvuka obogaćenog elektronskim uticajima do no wave disco-punk pesama plesnog karaktera. Neuobičajena postava benda koju čine dve analogne klavijature (Juno 106 i Korg), violončelo, bubanj i vokal doprinose karakterističnom zvuku benda. Bend je na turneji "Ova tama nije stvarnost" koja je do sada obuhvatila dvadeset koncerata širom Srbije i regiona, a krajem jula bend će nastupiti na festivalu Kvirfem actziya u Beču.