Stripburger nas je navikao u poslednje vreme da izdaje specijale i tematske brojeve.
Ovoga puta rešili su da broj bude posvećen radiju kao mediju. Jedan od ciljeva je i pomoć i podrška Ljubljanskom Radio Študentu koji se u poslednje vreme izgleda suočava sa problemima.
Radio kao tema je svakako bio inspirativan, što potvrđuje i velika količina pristiglih radova koje nisu mogli sve smestiti u jedan broj, te će i naredni biti nastavak ove priče. Da ekipi ne manjka ideja možemo videti u činjenici da su članovi redakcije gostovali na pomenutom radiju u emisiji „Risanka“ koja se bavi stripom. Tom prilikom su ekipa Burgera i autor emisije Ciril Horjak uživo crtali strip koji su kreirali slušaoci na licu mesta. Rad naravno možete videti u ovom broju ali i iscrpan razgovor sa Cirilom koji je možda fanovima stipa poznatiji kao Dr. Horowitz. Zaista iscrpan i zanimljiv razgovor u kome ćete saznati nešto i o tome kako se strip može koristiti u edukativne i angažovane svrhe, kako je Ciril svoje stvaralaštvo iskoristio da pomogne marginalizovanim grupama i tako dalje.
Još jedna osoba koja sa kojom je ekipa Stripburgera razgovarala je Ivana Armanini koju posebno ne treba ni predstavljati. Svako ko se i malo interesovao za alternativni i andergraund strip teško da je mogao da ne primeti ovo ime. Ako ne njeno, onda makar znate za Komikaze.
Na kraju ipak, ostavljamo vas da po nešto zanimljivo i sami otkrijete među 20tak stripova iz ovog broja na www.stripburger.org.  

Nenad