Sinoć (22.3.2014.) su binu novosadskog kluba Quarter podelili Wolfram, Brigand i Sharks, Snakes & Planes.  Tri benda donekle različitog stilskog opredeljenja ali sličnog naboja su pokazala da domaća scena itekako ume da iznedri kvalitetne sastave.
 

Prvi nastupa novosadski Wolfram. Iako je debi izdanje benda još u procesu snimanja a neke od pesama još pod radnim nazivima već imaju svoju vernu  publiku koju, čini se svakim nastupom sve više šire. Malo drugačiji raspored članova ovog četverca na bini nego inače omogućio je jošenergičniji nastup koji je  nešto nakon 22 časa otvorila instrumentalna  „Šacina“. I na samom startu basisti puca žica no nisu se dali ometi, u pomoć im pristiže drugarica te uz odobravanje publike izvode Teardrop Massive Attack-a. Preplićući vokale, kao i  elektro elemente sa rifovima u prepoznatljivom acid metal maniru drže nepodeljenu pažnju prisutnih oko sat vremena. Kraj njihovog nastupa označila je njihova za sada najprepoznatljivija numera „Babel“, za koju se uskoro očekuje i spot.


Oko ponoći na scenu stupa Brigand, trojac predvođen Veliborom Nikolićem. Nekada član benda Jewy Sabatay svoj rad nastavio je u solo vodama a potom i sa pančevačko-beogradskim bendom Brigand. Ovo je bila prilika da se novosadskoj publici napokon predstavi njihov debi album „Zaplešite Grešnici“ objavljen prošle godine za Black Planet Records, te su logično i dominirale pesme sa istog – „Zaplešimo Grešnici“, „Heroj“, „Metak sa mojim imenom“... Na moju, a i vidnu radost većine prisutnih provukla se i „Okean Sreće“ pomenutog Jewy Sabatay-a, a nastup završavaju numerom „Voleo sam te“. 
 

Beogradski Shark, Snakes & Planes su imali definitivno najživlje tonove ali čak ni to u sadejstvu sa energičnim nastupom nije sprečilo osipanje publike. No, brojčano skromnija ali odabrana ekipa je ispratila njihov nastup najbolje odreagovavši na „Nebesku Mehaniku“, naslovnu numeru debi albuma objavljenog prošle godine a koji je producirao Nikola Vranjković.

Pohvala organizatoru za odabir bendova, bendovima za istrajnost i kreativnost. Uvek ostaje onaj žal za nešto masovnijim odzivom publike jer su ovi bendovi to i zaslužili. Kako god, mi smo imali više nego dovoljnog razloga za dobar provod, u rasponu od skakanja do uživanja u muzici  zatvorenih očiju.

Marina Perović