Odgovor je vrlo očigledan i jednostavan - zato što je nosi i Kurta i Murta. 
Da budem precizniji, nose je čak i Kurtice i Murtice ovog domaćeg blatišta koje zovu i estradom. 
Koliko sam ja upućen, bend "Ramones", čiji se lik i delo sramote kad majice sa njihovim imenom nose obrađivačice mikrofona (u bukvalnom i onom, prenesenom, smislu) je bio protopank rok bend, nonkonformistički orijentisan, i, da skratim - šištalo im je za nešto tako površno kao što je moda. Otud i zgražavanje što se BAŠ njih setiše trendseteri i seterke, da im pospeše prodaju šatro fensi majičica. 
Naša jedina pobednica "Evrovizije", uuups, greška, "Eurosonga", izvinite što sam ovakav neEUropejac i tradicionalista, nosila je majicu sa slikom ovog benda, u skarednoj ružičastoj varijanti, a na pitanje novinara zna li, uopšte, ko su oni, odgovorila je, lakonski, da ne zna. 


Zašto bi javne ličnosti pa trebalo da znaju koga reklamiraju, one su ionako hodajući ofingeri, zar ne? E, pa, ne. Isto tako, plavuša iz Novog Sada ("New Now", prema prevodu na engleski još jedne sojke, ovoga puta među novinarkama), čijeg hita ne bi ste mogli da se setite ni da vam život od toga zavisi, ali sasvim sigurno znate iz medija ko ju je sve konzumirao u skorije vreme, nosi ovu majicu, ali u, jebem li ga, valjda tirkiznoj varijanti. Pomenuta plavuša je, verovatno, slušala "Somebody Put Something In My Drink", dok je gužvala čaršave jedne persone sa one strane granice trgovine ljudskim organima i belim prahom. Otud joj i nadimak Ćazimica. Otud i ta njena emotivna veza sa bendom "Ramones"... 
Čak je i Don Žuan u pokušaju domaćeg glumišta, Gordan Kičić, rekao da svoju "Ramones" majicu, odgovarajuće crne boje, neće nositi jer je video ko sve to ne kači na sebe. E, kad je čak i on primetio... 
Pank je i ranije bio eksploatisan kao modni trend (videti pod:"Malkolm MekLaren"), ali ovde se radi o ispraznosti, površnosti, i nedostatku kreativnih ideja tvoraca ovog modnog promašaja, i konzumenata istih. U protivnom, to bi bila smišljena uvreda lika i dela "Ramonesa", a za tako nešto modni šnajderi, ipak, nisu dovoljno inteligentni.

Chris Brown otkriva šta sluša privatno,... NOT! Kao što vidite, eksploatacija nije mimoišla ni svetsku estradu.
Milan Katić