U nedelju, 12. maja, održana je pank rok svirka u beogradskom klubu Danguba, u organizaciji MINSTREL GROUP, novog i agilnog organizatora muzičkih događaja. Prohladno vreme, oblačno nebo i nedelja veče, verovatno su razlog manje posećenosti od očekivane, ali oni uporniji koji su došli u Dangubu nisu se razočarali. Baš naprotiv.

Veče je otvorila CENTRALNA AKTIVNOST, beogradski post pank bend. Podsećaju na najsvetlije trenutke domaće muzičke scene iz 80.-ih što je, u svakom slučaju, krajnje pozitivno. Kratki, jasni i sugestivni tekstovi... dobra muzika i aranžmani... precizna svirka. Momci su pošteno otprašili svoj deo na oduševljenje publike.

Posle njih nastupaju GREŠNICI. Prepoznatljiv zvuk, sa primesama pank roka, harda, metala, sa dosta energije i angažovanim tekstovima. E, tu se desio jedan peh, koji je imao uticaja na dalji tok večeri. Jedno gitarsko pojačalo se pokvarilo na polovini njihovog nastupa, rezervnog nije bilo, pa su odsvirali još dve pesme samo sa jednom gitarom.

Treći nastupaju FREAK OUT. Klasični pank, melodičan, brz, energičan i dobro uvežban. Šta više tražiti? Zvuk koji publiku ne može ostaviti ravnodušnom.

Iz tehničkih razloga, zbog gore pomenutog kvara gitarskog pojačala, bili smo uskraćeni za nastup benda YOUNG HUSBAND.

Na kraju, da zaključim – veče dobrog pank roka u Dangubi. Publika koja je došla sigurno je bila zadovoljna, a oni koji jadikuju o stanju na srpskoj pank sceni a propuštaju ovakve događaje su ostali na gubitku.

Još jednom da pohvalim organizatora, MINSTREL GROUP, za sav trud i nadam se da će ustrajati na svom putu širenja pozitivne energije – muzikom.

Vasa Radovanović