Već sam o Kraljevskom Apartmanu govorio u svom fanzinu Metal Scream, gde sam ih nazvao najboljim srpskim rokenrol bendom, a to oni svojim novim albumom definitivno i potvrđuju.

Od nespretnih početaka, preko Rock Express perioda, stagnacije i promena postave, bend je preživeo brojne transformacije, dok je suština ostala ista: stoprocentni rokenrol, u svom čistom, izvornom obliku, onako kako su to u svoje slavne dane radili Rainbow i Deep Purple, ali i na određen način modifikovano na srpsko govorno područje, kao i sa sopstvenim vibe-om i senzibilitetom, i vrhunskom estetikom, jednog velikog benda, što oni i jesu.

Analizirati ovaj album pesmu po pesmu je bespredmetno, i krajnje besmisleno, jer su sve pesme dobre. Svaka nosi određenu notu, i moram ovom prilikom pohvaliti modernu produkciju, kao i distribuciju, koja je učinila album dostupnim svakom ko je je spreman da podrži svoj, a verujem i svih onih koji čitaju ovu recenziju, novi omiljeni bend.

Verujem da će ovim diskom biti zadovoljni svi, i bajkeri, i rokeri, ali i ozbiljni muzički kritičari, jer ko ovo ne shvata, mora da se zapita čime se u stvari bavi, i šta promoviše. Novi Betoven ovo nije, ali ulazimo u doba restauracije kompletne srpske rock scene, i postavljanja nedovoljno određenih, ali ipak novih standarda, što svakako, kao kolega umetnik i stvaralac, toplo pozdravljam.

Zahvalićemo se ovom prilikom izdavaču, POWER MUSIC, samom bendu, ali i publici, dok je na kritici da da svoj dodatni sud o ovom, dugo čekanom, i nadasve sjajnom albumu.

Ilija Đurđanović,
kritičar