Pank fest južne pruge, održao se sinoć u klubu Pravnog fakulteta. Festival je posetilo više od tristotine ljudi, mladih ljudi. Na jugu Srbije, Dok7 domaćin festivala, ugostio je kragujevačkog Čoveka Bez Sluha, smederevačke Commandose i čačanske mladiće Za Dž.
Za Dž
Svaki sastav je imao više od pola sata. Pa je bend Za Dž, koji je prvi put u Nišu, svojim melodijama otvorio fest. Mladići više sviraju alternativni rok, nešto poput garažnog roka. Samo par numere u sebi imaju dozu pankeraja. Međutim, oni su neverovatno dobro uvežbani i uigrani. Njihova komunikacija na sceni je tako dobra, da i ukoliko pogreše tokom sviranja, to ne možemo primetiti. Sa publikom nisu mogli da komuniciraju toliko, jer ih nije bilo dosta, pošto su Nišlije navikli da koncerti kasne, pa nisu računali da će ovo početi samo desetak minuta kasnije.
The Commandos set lista
The Commandos svoju muziku peva na Engleskom jeziku. Ujedno su jedini koji su za to veče koristili strani jezik. Njihov upečatljiv vokal je imao neverovatno dobar odnos sa publikom, koja je sve pesme ispratla šutkom i penjanjem na bini.
Dok7


Dok7 svoj nastup počinje deonicom pesme „ Eye of the tiger“ i kreće sa svojim pesmama, koje su od početka propraćene štukom. Publika se penje na binu, otima vokalu mikrofon, pada preko njih, to je bilo neverovatno. Mića se sve vreme zahvaljivao i govorio im kako su divni, a oni su skakali sa bine, na binu i okolo. Gitarista je pred kraj nastupa sišo u publiku, sa gitarom, kako bi se priključio u šutku, međutim to nije izašlo na dobro, jer je pokvarena. Shvativši da nema ništa od njegovog sviranja i da nema šanse da je priključi na gitarsko pojčalo, seo je na stepenice bine, spustio stalak i svirao bez pojačala, ali je pevao sve vreme dok mu je publika držala mikrofon. 
Dok7 set lista
Nakon osamnaest godina postojanja, Čovek Bez Sluha ne gubi svoju energiju i ljubav prema muzici, već su sve bolji i bolji. Zahvalili su se bendovima koji su nastupali pre njih i nazdravili Nišlijama uz rakiju. Njihov repertoar upotpunile su pesme „Ne veruj nikome“, „Ljubav je tamo gde stanujem ja“, „Ne pitaj“, „Upomoć“, „Superheroj“... publika je propratila horskim pevanjem i šutkom sve njihove numere, a čak su se penjali na bini kako bi na mikrofonu otpevali svoje omiljene stihove. Ovaj sastav je svoj nastup završio pesmama „Daleko blizu daleko“ i „Gotovo je“. Na insistiranje publike vratili su se na bis gde je Miki izgovorio: „Jebote, vratićemo se na bis, da ne vidim sutra statuse na fejsbuku kako smo ispali čke i nismo imali bis“, a onda je gitarista počeo da peva „čke kragujevačke“, na šta se Miki našalio kako im je gitarista moderan. 
ChBS


Celokupan festival je bio perfektno organizovan, sjajni bendovi. Pravi pankeraj je definitivno u Nišu i sa Nišlijama.

Izveštaj pisala: Anđela Jovanović
Fotografije: Vanja Keser