Subota, 22. novembar 2008. godine - poslednji koncert koji je Block Out održao u prostoru kluba Pravnog fakulteta u Nišu. Sinoć (9.11.2012.) su se Nikola, Mita, Miljko, Lale i Hase, posle četiri godine, vratili na mesto zločina. 
Block Out retko kada ima predgrupu. Ovog puta, napravili su izuzetak, i tu čast dodelili beogradskom rok sastav Sharkes, Snakes & Planes. Mlad i veoma perspektivan bend sa žestokim gitarskim pristupom i specifičnim načinom pevanja. Pre njih su posetioci mogli da vide i dvadesetak odličnih fotografija Block Outa sa mnogih koncerata, fotografa Nemanje Đorđevića. Izložba će trajati nedelju dana, tako da svi zainteresovani mogu još uvek da ih vide. 
Posle jednočasovne svirke Sharkes, Snakes & Planes, mesta na bini zauzeli su članovi Block Outa. Spremali su se za početak laganim pokretima, sasvim opušteno. Ipak su toliko puta bili u Nišu i toliko puta "disali" zajedno sa lokalcima da je sve u vezi sa njima i južnom prugom postalo surovo iskreno, onako, prijateljski. Početak - ni manje, ni više, nego "Veži me". Uporedo sa muzičarima, kreće i publika. I ponovo se oseti ta neraskidiva veza i neverovatna atmosfera koja je krasi. Na repertoaru se, pored klasika, već dugo vremena nalaze i sada već tradicionalne "Fotelja", "Sve što mogu reći" i "Nikad (za dve hiljade i kusur godina)". Što se tiče poslednje, ona se bukvalno vinula u nebesa i postala neka vrsta kulta. Block Out je do sada uvek "proizvodio" pesme koje same od sebe govore o tome šta je ovaj bend, kuda on ide i kroz šta sve prolazi na tom putu kojim se kreće. 
U par stotina prisutnih "stanje" je bilo šaroliko. Našao se tu veliki broj tinejdžera, studenata, zrelih ljudi, vršnjaka koji prate bend od samog osnivanja... Svi su oni pevali, uzvikivali, smejali se na Mitine šale i izmotavanja. A on je, u svom maniru, uzvraćao njima. Čupao je kosu, vezivao je u rep, pravio punđu, igrao se sa brushalterom, šta sve nije radio... I pored sve te ozbiljnosti i muke u pesmama, koncert Block Out-a na kraju postane jedan edukativni cirkus u trajanju od nepuna tri časa. Primetivši pregršt šutki, plesanja, đuskanja i skakanja, ponovo se vraćamo na taj svojevrstan "cirkus" koji nije zatvoren u četiri zida, već je, svojom muzikom, otvoren za bilo kakvu emociju, za bilo kakav "feedback". Na bisu je odsvirana "Tri korne penal". Moglo je tu možda da stane još ponešto, ali s obzirom da pesma traje preko deset minuta sve je bilo na svom mestu. Vredelo je videti ovaj koncert - definitivno. 
Set lista
1. Veži me 
2. Fotelja 
3. Majdan 
4. Čarobni akord 
5. Deponija 
6. Zadrži svoj dah 
7. Sve što mogu reći 
8. Tešak slučaj pakla 
9. Sudopera 
10. Ako imaš s kim i gde 
11. Tata Brada 
12. Raskorak 
13. Trenje 
14. Andrej 
15. Protiv sebe 
16. Za životom il za sudbinom / Nikad (za dve hiljade i kusur godina) 
17. Dan koji nikad nije došao 
18. Nedostupna polja 
19. Prokletije 
20. Blentostamin 
21. SDSS / Godina sirotinjske zabave 
22. Zvezdane staze 

Bis
23. Tri korne penal 

Tekst: Nenad Cvetković
Foto: Marjan Stojnev

PS: Upotreba blica je bila zabranjena te su stoga slike malo slabijeg kvaliteta.
Inače pre nastupa smo iskoristili priliku i porazgovarali sa Nikolom te taj intervju možete čitati ovde.