Naziv benda podseća na bajku,ali ne to nije bajka, već jedan od najboljih Niških bendova. Njihova priča počinje 1993.godine, a glavni junaci priče su: Igor Bogdanović-Šile (vokal), Nenad Jovanović-Necan (gitara), Danijel Stojanović-Dani (gitara), Bojan Ristić-Rile (bas), Dejan Đurić (bubanj). Uspesi su se nizali, kao i nastupi van Srbije, a pesme ostavljale tragove na Top listama. Neki kažu da je bend mogao da postigne uspeh poput EKV-a, da je samo par godina ranije krenuo sa radom. Nakon duge pauze, vraćaju se na scenu i ne prestaju da oduševljavaju ljubitelje njihove muzike.
U septembru će bend Gospodin Pinokio izbaciti novi EP u saradnji sa TMM-om.Novi materijal sadrži tri nove stvari koje su snimljene u Zemunskom studiju Barewired čiji producent je Milan Barković -Bare.Ujedno će se pojaviti i video klip za pesmu ,,Ja ne zaboravljam’’ koja otvara ovo izdanje pod nazivom ,,Svet oko nas’’.


HC: Zašto ste za ime benda izabrali baš Gospodin Pinokio?
GP: Bend se najpre zvao "uho grlo i nos" da bi u nekom trenutku Velja (Velibor Petković tada – novinar , voditelj radio Niša) dodao Gospodina Pinokia. Sa ovolikim imenom bend je odsvirao koncert u Niškoj Banovini čiji audio snimak je zabeležen kao prvo kasetno izdanje. Tadašnji izdavač IP KRUG ( BG ) je insistirao na kraćenju imena te je nastao Gospodin Pinokio.

HC: Kakvi su bili Vaši počeci?
GP: Mi smo od samog početka znali da nas zanima samo autorski rad, a prelomni trenutak je bio gore pomenuti koncert sa Akcijom ( BG ) gde nas je naš prvi izdavač primetio. Sve je bilo jako brzo. Bend koji je nastao marta 93-e u oktobru iste godine imao je svoje prvo zvanično izdanje pod imenom "Zdravlje i Satira".

HC: Samo ste jedan album snimili u Nišu, da li i Vi kao i ostali bendovi imate problem sa manjkom prostora za rad u našem gradu?
GP: Nakon prvog izdanja mi smo uradili par demo snimaka po tada postojećim Niškim studijima ali nismo uspeli da dođemo do željenog zvuka. Onda smo imali tu sreću u nesreći da u Beogradskom studiju „ GO – GO" umesto predviđenog producenta koji se razboleo pojavio legendarni Voja Aralica i da svoj pečat našem drugom albumu koji će se pojaviti pod imenom „ Plašim se i neću". Što se konkretno prostora za probe tiče s tim je uvek bilo problema a sva sreća što nas danas Trifke trpi pa nemamo taj problem.

HC: Kakva je Niška rok scena bila kada ste počinjali sa radom, a kakva je danas?
GP: Jednako dobra i tada i sada. Niš generalno nikad nije imao problem sa kvalitetom i kreativnošću jednostavno bendovi iz ovog grada još uvek nisu pronašli način da se nametn regiji.

HC: Zašto ste se ''probudili (pročitajte ovde osvrt na povratnički album "Buđenje")'' posle desetogodišnje pauze? Koji je bio razlog za toliku pauzu?
GP: U jednom trenutku došli smo do tačke kada smo morali da rešimo neka svoja životna pitanja, e što je to trajalo toliko nije samo do nas. Vratili smo se jer smo osećali da smo ostali nedorečeni i da ovako zreliji možemo da uradimo još puno dobrih stvari – čista potreba.

HC: Da li među Vama postoje nesuglasice oko odabira pesama, snimanja spotova, itd?
GP: Naravno. Uvek su postojale. Danas mislim da su čak i izraženije ali to nam samo omogućava da shvatimo da rešenje pojedinih situacija ima više načina i da se zrelost jednog benda uprvo ogleda u sposobnosti da izabere najbolje rešenje

HC: Jedan ste od najpoznatijih Niških bendova, koje su prednosti, koje su mane?
GP: Dobra strana se ogleda u tome da što god uradimo „mediji“ lakše i brže objave jer su stekli neko poverenje u nas tokom godina. “Loše“ je to da kako bend raste sve teže zatvara finansisku konstrukciju pogotovo u sadašnjem vremenu.

HC: U Nišu postoje dosta raznovrsnih bendova, koji biste izdvojili?
GP: Meni je kompletna, trenutno aktivna, niška scena ok. Ne volim da nabrajam jer uvek nekog zaboravim te se kasnije ne osećam najbolje ali ovaj put ću pokušati – Plastic Sunday, Kiša Kerozina,  Nahty, Šereti, Stereolimit, Decokvaritelji, Ego od „mlađih „ a nešto starije kosti bi svakako branili Deliverance INC, Novembar, Proces, Totalni Klošari ( nekog sam sigurno zaboravio jel da ? )

HC: Koja Vaš album najbolje opisuje Vaš bend i koju pesmu smatrate svojim najvećim hitom?
GP: To je teško definisati na taj način sve što smo do sada snimili je oslikavalo trenutno stanje okružanja u kome smo rasli i živeli tako da se i naš način izražavanja menjao zajedno sa okolnostima. Na drugi deo pitanja već mogu da budem puno precizniji i to je definitivno Mesec u Škorpiji (pogledajte spot ovde).

HC: Kako se pripremate za nastupe?
GP: Uvek pravimo neke dogovore i kombinacije kojih sa na kraju niko ne pridržava hahahaha... Šta da ti kažem osim da je svaki nastup inspiracija sama za sebe te postavimo samo grube okvire u kojima ćemo voditi koncert.

HC: Šta preporučujete za slušanje ovih dana ?
GP: Nemam pojma ja trenutno dok odgovaram na ovo pitanje slušam Porcupine ,,Tree The sound of Muzak''.

HC: Koja je Vaša poruka čitaocima?
GP: Čuvajte zdravlje to je osnova za sreću, a za ostalo će te se već snaći.
Razgovarala: Anđela Jovanović