dreDDup je Novosadski industrial crossover bend nastao još davnog 4. juna 1997. godine. Zašto je bitan datum? Zato što je ovaj bend slavio svoj 15. rođendan u svom gradu na lokaciji garijima i garicama poznatom kao CK13 (Crna Kuća 13). Ambijent kao stvoren za ovaj bend. Ambijent ispunjen fanovima ovog benda, za koje sigurno mogu reći da nisu svi domaći, bilo je i Beograđana i Nišlija. dreDDup voljen i slušan širom ove male zemlje. Izgleda da ipak nismo gluvi skroz. 


Sećam se da su u moj svet ušli neke 2004. i da su me podsetili na Prodigy koji i jesu jedan od njihovih uticaja. Program je počeo već oko 19h sa slide show-om karijere od samih početaka. Kao što se moglo očekivati, atmosfera u fulu rođendanska. Ipak je bend ušao u nestašni pubertet ☺ Što se mase tiče, bilo je negde oko 150 ljudi, okvirno. Neki su se žalili na tehničke probleme i jednim pojačalom koje je pravilo probleme, ali to nije pokvarilo doživljaj. Bila je i jedna kraća šutka, ali sve u svemu odlična svirka profesionalnih muzičara. Nastup je trajao dobrih dva i po sata. Publika oduševljena i ne želi kraj. Sa novog albuma “ Nautilus” svirano je par pesama. Uz njih su se mogle čuti i “Puppet search”, “Paper Cutz”, “ Got 2 Got 2 Get”, “Zero Tolerance”, “Echoes and doors”, “Angel for masses” i druge. Najveći trenutak je bio na kraju kada je u vidu rođendanske svećice upaljena navijačka baklja ozarila prostor oduševeljnom masom!!! Svirka je završena oko 23h, bend je tortu podelio sa užim krugom prijatelja kao i na svakom tipičnom rođendanu. After party je preseljen u Bunker Hill.


Sve u svemu, ovakva rođendanska žurka ostaje dugo u sećanju i valja je hvaliti na sve strane. Takođe nešto što bi trebalo izdvojiti je da je bend pored free nastupa, najvernijim fanovima delio svoje promo majice like statusom na facebooku, što je vrlo cool jer su svesni koliko su društvene mreže dobar vid promocije, a svaki interesantan način promocije muzičarima kao što je dreDDup samo čisti stazu kao globalnijem uspehu. Preporučujem svima koji vole nešto neobično, netipično za naše prostore da izdvoje par minuta i posete njihov sajt, youtube kanal, fb i myspace page i da se posvete radu ovog benda, neće vam biti žao.

Ako ste propustili ovu svirku, dreDDup vas čeka na:
09.06.2012. - IQ Music Festival, Arena, Belgrade j (also: Marilyn Manson, Laibach, Mizar, Block Out)
13.07.2012. - EXIT Festival 2012 (also: Toy Dolls)
15.09.2012. - Warrior's Dance Festival, Belgrade (also: Prodigy, Skrillex, Ritam Nereda)
 
http://www.dreddup.com/
http://www.myspace.com/dreddup
http://www.youtube.com/dreDDup
http://www.facebook.com/dreDDup
http://en.wikipedia.org/wiki/Dreddup

Tamara Maksimović