Tripcycle deluju u postavi tria i ono sto ih u startu izdvaja od mora slicnih tzv. trip-hop aktera je cinjenica, da su svi clanovi izuzetno kvalitetni instrumentalisti.Upravo pomenuti element im lakse omogucava da kroz njihovu autorsku pricu provejavaju i drugi stilski detalji, od kojih fusion moze biti zajednicki imenitelj.

Tripcycle je snimio prvi album "Beep" (PGP RTS, Hayat production i Dallas records, 2009) uz podrsku Jelen demo festa, na kom je 2008 godine osvojio trece mesto. "Beep" je EP na kojem se nalazi samo 5 instrumenatlnih tema, ali koje su po svojoj aranzmanskoj, konceptualnoj i realizatorskoj formi toliko bogate "zvucnim informacijama" kojima vas bend bombarduje, da jednostavno (u pozitivnom smislu naravno) ne mozete biti opusteni dok muzika traje.U produkcijskom smislu Tripcycle na adekvatan nacin prihvataju zakonistosti vremena u kojem zivimo, i nema sumnje da njihov diskografski debi predstavlja jedno od najubedljivijih i takodje, sto je vazno istaci, modernih ostvarenja ovdasnje izdavacke produkcije.
Bend je ucestvovao na mnogim domacim i inostranim festivali (Exit 05/06/08, Nisvil jazz festival, Jelen demo fest...)i takodje je radio muziku za kratke filmove "Zrtva" i "Afrika" reditelja Gvozdena Djurica i "Trouble Girl" Ivana Knezevica.

Website: http://www.myspace.com/tripcycle