Lopovi pokušali da prodaju ukradene stripove zakonitom vlasniku



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Martin Kas je godinama skupljao stripove. Njegova kolekcija je vremenom dostigla brojku od preko tri hiljade primeraka. Svi oni koji su i sami kolekcionari mogu zamisliti koliko je Kas bio očajan kada je neko provalio u skladište u kome se nalazila kolekcija i iza sebe ostavio samo razvaljen katanac.

Kas, ipak, nije izgubio nadu da će se ovi stripovi, koji za njega imaju emotivnu vrednost, na kraju vratiti u svoj dom. Kao vlasnik prodavnice stripova Kas je rekao zaposlenima da obrate pažnju ako im neko ponudi na prodaju veću kolekciju stripova.

Martinova striparnica
Kako sajt River Front Times piše, a Bukvar prenosi, svega nekoliko dana nakon pljačke striparnicu je pozvala žena koja je rekla da želi da proda kutiju stripova. Kada je, po dogovoru, donela kutiju u prodavnicu Kas je znao da su u pitanju stripovi koji su njemu ukradeni. Naime, Kas je na kutiji napisao „Kap“, što znači da su u njemu stripovi „Kapetan Amerika“. Upravo je „Kap“ pisalo na kutiji koju je ova žena donela u prodavnicu. Odmah je među stripovima potražio jedan određeni broj koji u ćošku naslovnice ima malu crvenu tačku. Kada je pronašao šta je tražio Kas je kontaktirao policiju. Pozvao je i ženu koja je donela kutiju nudeći joj nekoliko stotina dolara za stripove. Naravno, da bi transakcija bila obavljena ona je morala opet da dođe u prodavnicu.

Kada je, sa malo zakašnjenja, žena došla, sačekali su je policajci. Ona i njen dečko koji ju je i dovezao do prodavnice su uhapšen, a da niko od mušterija u striparnici nije ništa primetio.

Pronađeni stripovi
Kas je osetio olakšanje kada je od policije saznao gde može pronaći preostali deo svoje kolekcije koja mu je bila ukradena.

„Ovo je najbizarniji dan u mom životu“, rekao je Kas nakon što je povratio svoju kolekciju stripova.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva