“Voldemort: Porijeklo nasljednika” (“Voldemort: Origins of the Heir”), gotovo sat vremena dug film objavljen u subotu na servisu YouTube, već je sakupio osam miliona pregleda, a obožavaci Harija Potera njim su, uglavnom, naprosto oduševljeni.
Riječ je o djelu koje je snimila ekipa entuzijasta za svega 15.000 evra, a fanovi serijala kojima je ovo palo na pamet osmislili su vlastitu priču o tome šta je to Toma Ridla podstaklo da postane Lord Voldemort. Voldemort je izmišljeni lik iz serije romana o Hariju Poteru britanske spisateljice Dž. K. Rouling (J. K. Rowling), kojeg je najbolje opisati kao zlog čarobnjaka čija je želja osigurati moć i besmrtnost korišćenjem crne magije.
S obzirom na to da je u filmskom serijalu ostalo nejasnoća vezanih uz tu transformaciju, na scenu je stupio Đanmarija Pecato (Gianmaria Pezzato), koji je napisao scenario i režirao film u produkciji kompanije Tryangle.
Kao što smo već istakli, fanovima serijala je odlično sjeo, pa film pogledajte u nastavku, ukoliko je to tema koja i vas interesuje. Autori su se zaista potrudili, pa za kraj spomenimo da su omogućili titlove na pet jezika: engleskom, francuskom, italijanskom, španskom i portugalskom.