Uskoro nam se približava smak sveta, pa kako bismo se svi oprostili kako je redno, niški sastavi su priredili pravu pank zbivu u klubu pravnog. Kroz klub je prošlo ne više od dvestotine, uglavnom mladih ljudi.

Veče je započeo mladi sastav Dilan Dog, koji su svojim melodičnim rokom zagrejali publiku. Ovaj mladi i perspektivan bend je kao i ostali imao nešto više od pola sata za izvođenje svog preformansa, što su iskoristili maksimalno. Na zahtev publike, vratili su se na bis i produžili svojim prijateljima užitak u njihovom izvođenju.
Dilan Dog

The Void, stari naziv Loud Silence, najmlađi sastav večeri. Njihov repertoar je sačinjen od pesama Nirvane, Alice in Chains... Možda im je ovo bio prvi nastup, možda zbog slabe komunikacije sa publikom i slabijeg snalaženja na bini. Vokal nije naviknut na žive svirke, pa mu je veliki problem bio kako da podesi vokal, pošto je pevanje na kraju zvučalo na narikanje, ali uzmimo u obzir da su imali velike teničke probleme, ne samo oni, već svi bendovi, nisu bili tako loši. Imaju predispozicije, ipak su još uvek mnogo mladi. Treba im više vežbe i autorskih stvari.
The Void

Drž'te mačke svoj nastup počinju na sredini večeri, publika je već zagrejana i sa prvim odsviranim deonicama njihovih pesama, kreće brutalna šutka. Na sredini pravnog, ostavljen je prazan prostor, jer su se u tom prostoru bacali i gurali uz njihove pesme. Vokal benda se pomalo maskirao u mačku, i tako uklopio svoj izgled uz ime benda. Ono što im je smetalo tokom nastupa su tehnički problemi. Muzika je dobra, možda bi uz nju mogli da se uklope malo ozbiljniji tekstovi.
Držte mačke
Beograđani Freak Out su sa oduševljenjem stali na binu. Međutim, posle prethodnog benda, klub se ispraznio. To sigurno nije nepodržavanje ovog benda, već su tražili zube koji su nekom izbijeni tokom šutke. Bilo je i onih koji su došli da podrže sve bendove, ali i onih koji su dolazili onda kad je jedan sastav svirao. Mada ovi momci su stvarno dobri. Kompletan nastup im je bio energičan kakav i treba biti uz njihovu muziku. Njihov žanr je neodređen, jer su kroz pesme protkani pank, rok, HC.
Freak Out
Za kraj Bitange, onda kada pomisliš da će nastupiti pred polupraznim prostorom, on se neverovatnom brzinom napuni. Posle par minuta adaptiranja na bini, Bitange su krenule da prže i započele pesmom „Bitanga“. Tad je počela opšta ludnica. Jedini bend koji me toliko oduševio su oni. Zašto? Njihova muzika je melodična, solaže koje su imali su fenomenalne, njihov nastup je definitivno vezan za vibe publike i taj momenat uzročno posledične veze između njih je upotpunio ceo nastup. Brutalna šutka je propratila pesme „Glavonja“, koja je inače nova. Veliko iznenađenje je bila promena basiste, novi basista je polovinu nastupa nosio kapu preko glave, kako ne bismo videli ko je zapravo on, ali nakon nekog vremena skida kapu i iznenađenje, bas je u rukama Milana (Ksto) iz nekadašnjih Mamuta. Sve je prštalo i svi su pevali zajedno sa Bitangama.
Bitange

Bendovi su se odlično izborili sa tehničkim problemima, celokupna ideja je bila za pohvalu. Dobro je videti nekoliko niških bendova na jednom mestu i ostvariti saradnju sa jednim iz prestonice. Svirka je pokazala međusobno poštovanje između bendova. I to nas vodi ka organizovanijoj sceni!

Izveštaj pisala: Anđela Jovanović, Fotografija: Vanja Keser