Posle skoro 100 godina od pojave prve Snežane, u bioskopima se javlja fantastičan spektakl o mladoj princezi i zloj kraljici i njenom ogledalu, naravno. ,,Fantastični“ ne objašnjava samo magiju o kojoj ova epska priča govori već i sam film. 

Posle filma kakav je ,,Ogledalce, ogledalce’’(Mirror, Mirror) film ,,Snežana i lovac’’(Snow White and the Huntsman) vraća stari sjaj filmu kao umetnosti. U ovom filmu se radjni i likovima pristupa sa sasvim neke druge, realnije strane. Snežana jeste u haljini ali ta haljina nije plava i lepršava već je prljava i iscepana od kojekakvih borbi. Takođe njena životna svrha nije da se šeta po prirodi i da se samo pojavljuje već i da nešto uradi, da se bori ako treba, pa i da bude povređena. Njen život nije samo vezan oko dolaska tog princa, opisana su i njeni snovi koji tako lepoj devojci kao što je ona daje veličinu i divljenje. Ono što je još pomoglo da Snežana oživi jeste i savršena gluma Kristen Stewart. U svakom trenutku je bila odana liku i zaista je dorasla tom zadatku kao što je glavna uloga. 

Dobro poznate reči:,, Mirror, mirror on the wall who's the fairest of them all?’’, zvuče neodoljivo kada ih izgovara Charlize Theron. Njena uloga zle kraljice je upotpunjena njenom istorijom. S vremena na vreme pojavi se kadar u kojem se prikazuje razlozi stvaranje zla u tako lepom srcu. To je opet jedan pozitivan deo filma jer onda mi kraljicu ne možemo u potpunosti osuđivati. Daleko od toga da ona nije kriva ali opet postoji razlog, nekakav ali opet razlog. To uoblišava njen karakter i dozvoljava da imamo i neko poštovanje prema kraljici. Ali ipak mislim da ta uloga ne bi bila tad a nije to odradila Charlize. Njena lepota, njeni pokreti u potpunosti odgovaraju ulozi. 

Tu je naravno i ogledalce koje ovog puta izlazi iz svog klišea. Reditelj Sam Mercer daje priliku da ogledalo izadje I pojavi se oči u oči sa sagovornikam što mislim da je jedna od dve najoriginalnije stvari u ovom filmu. 

Tu su i patuljci koji ne pevaju,, haj-ho, haj-ho’’ već su predstavljeni kao mali lopovi. Žestinu daje i smrt jednog od patuljaka i opet pokazuje koliko je ovaj film sličan stvarnosti, fali samo još magija.

Lovac, pijandura iz grada postaje heroj. Njegov lik je ubedljiv zato što na početku on je ,ustvari oličenje čoveka sa manama, kakav samo i postoji u stvarnosti. On pije, on je drzak, on je gord, lakoveran., pohlepan. Ali na kraju preovlađuje njegova druga strana ljuskosti tačnije iskrenost, iskonska vera a na kraju i lojalnost mladoj princezi. To ga čini kompletnim i prirodnim. A Chris Hemsworth mu je dao u početku tu neku prizemnost i na kraju ljudskost. 

Strelac, princ, to je jedini lik koji nema svoju istoriju i svoj neki cilj. Kada je saznao da je Snežana živa on je odmah zaboravio na sve što je radio i sve što je voleo da bi se okrenuo potrazi za njom. Taj deo odudara od ostatka filma jer nema nekog logičnog okruženja. Teško bi neko zaboravio na svoj život i počeo da se bavi nečim što je davno izgubio. Takvo ponašanje je karakteristično za junake romantizma a ne doba pre renesanse... 

I tako je stvoreno još jedno delo koje će, pored,, Pirata sa kariba’’ i ostalih fenomenalnih fantasičnih spektakala ući u istoriju. Ovo delo nema samo dobre efekte već I dobru priču što ga čini, moglo bi se reći, savršenim… 

Dušan Jakovljević