CRKVENI PACOVI



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Novosadsku pank grupu Crkveni Pacovi osnovali su krajem 1978. godine braća Sivački – Stevica (gitara) i Mladen (bas/vokal, 1966-2010) – i bubnjar Goran Stevanović Geak, u to vreme učenici šestog odnosno sedmog razreda osnovne škole. Za tri godine postojanja kroz bend je prošlo više pevača i bas gitarista, a na mestu frontmena najduže se zadržao Zoran Palurović Pampus. Crkveni Pacovi nastupali su najviše u svom rodnom gradu (Medicinski fakultet, „Bronx“...) ali i kao predgrupa Pekinškoj patki u Vukovaru, Inđiji, Pančevu, Rumi... a vredan pomena je i koncert u Beogradskoj „Rokoteci“ ispred Laboratorije zvuka. Studijskih snimaka nisu imali. Potkraj 1981. godine grupa pravi stilski zaokret ka post-punk i new wave zvuku, te menja ime u Neon Vojnik, što ujedno predstavlja i kraj rane faze rada Crkvenih Pacova.

Početkom 2011. godine, Goran Stevanović Geak, uz pomoć Predraga Jandrića Gage (gitarista i pevač Vriska Generacije), ponovo pokreće bend i kreće s radom na novim autorskim kompozicijama. Krajem leta, u studiju Matrix, Crkveni pacovi snimaju materijal za svoj debi album, koji se pod nazivom „Prokletinje“ u prodaji pojavio 1. januara 2012.

„Sve ove godine u meni je postojala želja da obelodanim ono što su Crkveni Pacovi pre mnogo, mnogo godina započeli a nisu do kraja završili, a to je upravo album s muzikom i tekstovima koji su bili svojstveni jednom vremenu, jednoj generaciji koja je svojim duhom i nemirom, besom i mržnjom prema svemu što je šablon i pravilo, umela da kroz muziku pokaže drugačiji stav i mišljenje,“ kaže Geak.

Album je samostalno objavio sam bend, a na njemu se nalazi devet pesama čiji je snimatelj bio Boban Nedeljković. Muziku su komponovali Geak i Gaga dok su za tekstove bili zaduženi Geak, njegova supruga Željka i Gaga.

Prvi nastup u reoformljenoj postavi Crkveni Pacovi održali su 24.12.2011. u Rusinskom domu u Novom Sadu, s bendovima Muzika poludelih i Vrisak generacije.

Pres konferencija za album „Prokletinje“ i prvi solistički nastup očekuju se uskoro.

DISKOGRAFIJA:
„Napon“, CD singl, samostalno izdanje, 2011.
„Prokletinje“, CD album, samostalno izdanje, 2012.

E-mail adresa: crkvenipacovi@yahoo.com

YouTube kanal: http://www.youtube.com/user/CrkveniPacovi

Facebook stranica: http://www.facebook.com/crkvenipacovi



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva