(Deca, Poslednje More, Schizophrenia, Regulator, Subtraction)
Vrnjačka Banja, restoran „Srbija, 11.01.2011, ulaz: 100 dinara.

Schizophrenia
Nakon dve godine desio se i drugi „Drugom stranom“ festival. U jednom momentu je delovalo da ga neće biti, no onda su istom danu obezbeđena i sredstva i prostor. Spisak učesnika je, na kraju, sveden na pet vrnjačkih bendova, a odustalo se od gostiju sa strane i ideje da sve traje dva dana. Sem plakata, kojima su se vrlo marljivo bavili momci iz Regulatora i Dece, svoje je odradio i facebook, kao i sistem „od uva do uva“, tako da je na kraju koncertu prisustvovalo nekih sto i trideset, četrdeset ljudi, što je sasvim dobro za mesto veličine našeg grada. Ideja je bila da sviraju trenutno aktivni autorski sastavi, ispostavilo se da neki i dalje sviraju samo obrade, ali ima vremena da se okrenu svojim stvarima. 
Otvaranje je pripalo novom vrnjačkom bendu Deca, koji su tokom pola sata demonstrirali svoje interesovanje  za hard core (Refused, Suicidal Tendencies, Minor Threat...) uz Mišin upečatljiv nastup na mestu vokala. Deo publike je bio vidno zatečen, ali kao što je lepo primetio, nakon koncerta, Dača (Bašta Sljezove Boje, Piši Propalo...) bilo je vreme da hard core stigne i u Vrnjačku Banju. 
Poslednje more
Poslednje more su, nakon Dece, prestavljali suštu suprotnost. Njihova muzika je tiha, spora, sa pesmama koje se lagano odmotavaju. Osvirali su tri svoje stvari koje bude asocijacije na skopski Mizar i tri obrade prilagođene njihovom zvuku.  Pokušaj sa violinistom je osujetio razglas, ali bi bazičnoj bubanj, bas, gitara trojci se mogao pridodati još neki instrumentalista. Bilo bi dobro i da odsvirane pesme čujemo u studijskim verzijama. Tanja i Aca, paralelno sa bendom, marljivo rade na opremanju studija i logično je da sami sebe zgotove snimak. 
Schizophrenii je ovo bio oproštajni koncert, obaveze, a i zasićenje čine svoje, trideset pet minuta svirke, lepo smo bili raspoloženi i mi i publika, Danka nam se pridružila tokom „Please Don’t Touch” i to je to, nakon, trinaest godina. 
Regulator (ex-TheR.I.P) su, ustvari, i dalje System Of A Down tribute, samo ovoga puta sa Jovanom (gitaristom Subtractiona) na mestu bubnjara. Publika zna sve što zasviraju, pevanje, šutke i opšta radost za prisutne srednjoškolce. 
Subtraction
Subtracion su svirali pred nešto manje ljudi, ali je i dalje atmosfera bila odlična. Tri od ranije poznate autorske pesme i još dve nove, plus par obrada. Ne baš savršeno podešen zvuk, ali vrlo energično i snažno izvođenje za ove thrash metalce. Snimanje dema je započeto, očekivanja su solidna. 
Restoran „Srbija“ se pokazao kao odlično mesto za svirke (pre dve godine tu su svirali KFTN). I odziv i reakcija publike su bili odlični, samo da učestaju svirke i da se dođe u mogućnost da se dovode i bendovi sa strane. Ipak,  znajući naša ranija iskustva sa organizacijom koncerata u Vnjačkoj Banji, ne bi me čudilo da, opet, prođu meseci do sledeće svirke.
Stale