Oathbringer predstavili prvi zvanični uživo videoSviđa ti se? Javi ostalima!

Oathbringer je u početku bio samo projekat iza koga su stajali Lazar Zakić (ex Steel Hornet) i Miloš Stošić (Motorcharge, Deadly Mosh) bez pretenzija da to preraste u ozbiljan bend. Međutim već posle prvih demo snimaka je odlučeno da se nađe stalna postava koja bi aktivno svirala uživo. U bend ulaze Bora Petrović (Motorcharge) kao bubnjar i Petar Đorđević kao gitarista, dok Miloš Stošić ostaje glavni vokal i basista a Lazar Zakić ritam gitarista.

Posle preslušanih demo snimaka izdavačka kuća RTR Records i Oathbringer potpisuju ugovor i bend kreće sa snimanjem svog prvog albuma u studiju Cooliana u Kragujevcu, dok je za produkciju zadužen Marko Petković Petko.

Radni naziv albuma je "Stand or Fall" i na njemu će se naći devet autorskih pesama. Tekstovi su uglavnom bazirani na epskoj fantastici i fantastici generalno, dok bi se za muziku moglo reći da je heavy/speed usmerenja, ali se bend trudi da ne bude ograničen strogo na jedan pravac. Zvaničan izlazak albuma se očekuje u prvom tromesečju 2022. za sada samo u CD i digitalnom formatu.

Zbog celokupne situacije sa pandemijom, kako u svetu tako i kod nas, bend odlučuje da u saradnji sa izdavačkom kućom RTR Records snimi svoj prvi zvanični live video, a koji je ujedno i prvi koncert benda. Koncert je snimljen u Domu omladine u Kragujevcu 31. jula ove godine, a na njemu se našlo devet pesama, od kojih šest autorskih i tri obrade. Ovo je ujedno i prva prilika da se publika upozna sa radom benda, jer će se sve autorske pesme sa ovog koncerta naći i na predstojećem albumu. Video je sniman i editovan od strane Lakija Lazarevića, a za audio produkciju se pobrinuo Ivan Ilić Ćili (Garage Studio). 

 
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva