Oathbringer je u početku bio samo projekat iza koga su stajali Lazar Zakić (ex Steel Hornet) i Miloš Stošić (Motorcharge, Deadly Mosh) bez pretenzija da to preraste u ozbiljan bend. Međutim već posle prvih demo snimaka je odlučeno da se nađe stalna postava koja bi aktivno svirala uživo. U bend ulaze Bora Petrović (Motorcharge) kao bubnjar i Petar Đorđević kao gitarista, dok Miloš Stošić ostaje glavni vokal i basista a Lazar Zakić ritam gitarista.

Posle preslušanih demo snimaka izdavačka kuća RTR Records i Oathbringer potpisuju ugovor i bend kreće sa snimanjem svog prvog albuma u studiju Cooliana u Kragujevcu, dok je za produkciju zadužen Marko Petković Petko.

Radni naziv albuma je "Stand or Fall" i na njemu će se naći devet autorskih pesama. Tekstovi su uglavnom bazirani na epskoj fantastici i fantastici generalno, dok bi se za muziku moglo reći da je heavy/speed usmerenja, ali se bend trudi da ne bude ograničen strogo na jedan pravac. Zvaničan izlazak albuma se očekuje u prvom tromesečju 2022. za sada samo u CD i digitalnom formatu.

Zbog celokupne situacije sa pandemijom, kako u svetu tako i kod nas, bend odlučuje da u saradnji sa izdavačkom kućom RTR Records snimi svoj prvi zvanični live video, a koji je ujedno i prvi koncert benda. Koncert je snimljen u Domu omladine u Kragujevcu 31. jula ove godine, a na njemu se našlo devet pesama, od kojih šest autorskih i tri obrade. Ovo je ujedno i prva prilika da se publika upozna sa radom benda, jer će se sve autorske pesme sa ovog koncerta naći i na predstojećem albumu. Video je sniman i editovan od strane Lakija Lazarevića, a za audio produkciju se pobrinuo Ivan Ilić Ćili (Garage Studio).