Post-punk energični trio Punčke objavio je novi singl i video za “CHK CHK” s nadolazećeg, poslednjeg EP-a “Vidimo se”.

foto: Matija Tomić
Jedan od najznačajnijih bendova koji je svojim radom obeležio Hrvatsku i regiju u protekloj deceniji, ovog su leta objavili prestanak djelovanja. Novi singl “CHK CHK” nastao je pre odlaska pevačice i gitaristkinje Lucije u Australiju, kada su se Punčke okupile u malom i izolovanom studiju u slovenskom selu Bistrica ob Sutli, i u potpunosti se posvetio stvaranju novih pesama. U samo pet dana, bend je napisao, snimio i producirao celi novi, ujedno i poslednji EP “Vidimo se” koji će biti objavljen na etiketi Cereal Records do kraja godine.

Pjesma i video pričaju priču o razočaranju, perspektivi, volji, odlasku na drugi kraj, ponovnom početku, ali i kraju - poručuju Lucija, Anja i Goran iz Punčki.

Video režiju, produkciju i montažu za “CHK CHK” potpisuju Ira Tomić i John Kardum, mladi i talentovani par koji živi i deluje na relaciji Beč - Rijeka. Ira i John su ujedno i autori videa za singl “Ako se rumenim”, koji će se takođe nađi na nadolazećem EP-u, te prate Punčke već dve godine na svim njihovim turnejama. 

Ovaj video je nastajao tiho i vjerojatno će isto tako i proći (ispod radara), ali je zapravo glasan u svoj toj podmorskoj tišini - poručio je John Kardum, dio rediteljskog dvojca.


Nakon više od 12 godina postojanja, jednog od najdužeg popisa svirki sa 400 koncerata diljem celog sveta, uključujući Japan, Tajvan, Maleziju, Filipine i gotovo celu Evropu, pet DIY izdanja koja su redovno završavala na listama najboljih albuma u Hrvatskoj i regiji, nastupa na EXIT-u, Szigetu, pre Queens Of The Stone Age, bend je u leto 2019. objavio prestanak delovanja na području regije i Evrope. Punčke planiraju turneju po Australiji i Okeaniji u oktobru 2020.

Novi EP “Vidimo se” snimljen je pod producentskom palicom Damjana Dobrine, dok je za mix i master zaslužan Dimitrij Petrović, prijatelj Punčki i bubnjar benda Seine. Objava EP-a planirana je za kraj 2019.