Come Taste the Band – ReignitionSviđa ti se? Javi ostalima!

Za sve fanatike Deep Purple. Come Taste the Band su počeli kao tribute band, i otale i naziv benda (album Deep Purple iz 1975 sa David Coverdale za mikrofonom). Sva sreća pa su vremenom odrasli i krenuli svojim putem, doduše pod vrlo jakim uticajem mnogo poznatijih pandana, ali i to je bolje nego puka kopija (na jednom od svojih spoken word albuma, Henry Rollins diže na sprdnju neke od ortodoksnih cover bendova koji misle da ako u potpunosti iskopiraju originalni bend, imaju za pravo da se dižu do nebesa kao neko čudo neviđeno. Dijelim njegovo mišljenje i cover bendovi su sasvim OK do jedne granice, dok god ima smisla, ukusa i stvarno je omaž, ne plagijat).

Malo bode uši činjenica da gitarista stilski prati u stopu stil koji je Ritchie Blackmore gajio krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih - i više nego očigledan na pjesmi „So Long Old Friend“, i mnoge solaže zvuče kao neke izgubljene iz najboljih dana Deep Purple. Tu se sada miješa moje oduševljenje sa doista odličnim instrumentalnim bravurama (ne samo gitariste, već i ostatka benda) i razočarenje sa time da je to sve neko, manje više, odavno već odsvirao i i te kako dobro predstavio publici, pa se postavlja pitanje „čemu?“. Za sada onaj mali fan gladan muzike prevagava i nastavlja da sluša i oduševljava se na solo dionicu pjesme „Don't Let Me Bleed“.

Moram mnogo pohvaliti produkciju i način na koji su snimili bubnjeve. Moderna, dosta oštra i naglašena produkcija bubnjeva se odlično uklopila u ovaj malo stariji stil sviranja. Uparen sa odličnim zvukom bas gitare, dao je enormnu dozu mladalačke energije kompletnom albumu. Majstorski potez. A onda na playlisti dođe red i na pjesmu „Tied Down“ i sva priča je suvišna. „Reignition“ je album za slušanje, ne za moje beskrajno naklapanje.

Nikola FranquelliSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva