Po prvi put naš webzin ima dopisnika iz Kosovske Mitrovice gde se u “Soho” baru redovno održavaju koncerti I to je mala oaza rokenrola u tom delu Srbije. Ovog puta čitaćete kako je bilo na nastupu grupe “Novembar”

Poslednjeg dana aprila u “Soho” baru gde se uglavnom sluša rok muzika nastupio je bend “Novembar”. Bašta kafića je idealno mesto za svirke dok je unutra prostor malo manji. Odlučeno je da svirka bude u bašti mada su noći pre toga bile hladne i čak je temperatura išla ispod nule. Bina je sređena i ubačena su nova svetla tako da je prostor još bolji.
Oko 10 i 20 na binu se penju klinci “Bright Side” iz Kosovske Mitrovice i veče polako počinje. U publici oko četrdesetak ljudi a prostor se kako svirka odmiče sve više puni. Momci sviraju obrade i bili su ekstra navežbani i lepo su  svirali negde oko pola sata, Publika se polako zagrevala.


Posle njihovog nastupa na binu se penje “Novembar” i kreću sa svirkom i čuje se taj zvuk koji smo celo veče čekali. Kreću sa pesmom “Deguelo” pa zatim “Apokaliptična devojka” i tako nastavljaju sa nizom hitova, dok u publici ima već oko osamdesetak ljudi. Prvi redovi publike kao da su se separatisali: sa desne strane stoji starija publika koja sluša ali ne skače jer već nije u skladu sa njihovim godinama, dok na levoj strani sedi za stolom mlađa ekipa koja bulji u svoje telefone i da poneki aplauz posle pesme.

Negde desetak minuta pre ponoći mlađa ekipa je većinom otišla (verovatno imaju izlazak do 12) I OSTAJE ONA PRAVA BUBLIKA, DOK IDE PRŽENJE SA BINE! Pesme “Irena”, “Tridesete” i ostali hitovi. Publika se polako zahuktava, kreće skaknje, dizanje ruku.. Da li je pivo udarilo u glavu, odjednom je bilo odlično raspoloženje. U ponoć gazda odlučuje da svirka traje dok panduri ne dođu da je prekinu, ali njih nije bilo. U jednom trenutku najavljuju kraj koncerta ali publika je tražila bis i “Novembar” se vraća  na binu sa pesmom “Samoća” (obrada grupe KBO),  “Slatka mala”…

Posle odsviranih pet pesama za bis koncert se završava i svi ulazimo unutra da se zagrejemo uz pivo i dobar rokenrol.

Pilke Gvozdić