Burning Circle je autorski progressive metal bend, osnovan 2006. 


Imali su brojne nastupe širom Srbije, po klubovima, moto skupovima, festivalima alternativne muzike, na radiju i televiziji, pobednici su Sirmiumart festa pre 2 godine u Sremskoj Mitrovici, osvojili su glas publike na festivalu u Sremskim Karlovcima 2008, finalisti su Velika Plana festa 2009, finalisti Hita 202 2010, na čijem kompilacijskom albumu (demo masters) imaju objavljenu jednu pesmu, takođe i na cdu magazina Nocturne, finalisti muzičkog konkursa benda Neverne Bebe...

10. Maja 2012, svetlo dana (u obliku samoizdanja) je ugledao prvi studijski album – Ruins of Mankind, koji je u mnogobrojnim recenzijama u zemljji i inostranstvu pobrao veoma dobre kritike i koji obiluje brojnim raznovrsnim elementima pod uticajem sympho rocka, power metala, prog rocka, progressive metala, bluesa, klasične muzike…U 55 minuta, ovaj konceptualni album je na jedinstven način na našim prostorima uspeo da spoji sve raznolike uticaje u nešto svojstveno i originalno i da se tekstualno pozabavi večitim i neiscrpnim temama – životom, smrću, ljubavlju, mržnjom, društvom i pojedincem i njegovom borbom sa prirodnim i natprirodnim silama. 

U Septembru Burning Circle potpisuju ugovor sa Full Metal Service menadžmentom, kako bi u sledećoj godini krenuli sa predstavljanjem van granica Srbije.

U Novembru bend potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom Miner Recordings, te album biva i zvanično izdat u CD formatu, dok istovremeno izlazi i u digitalnom obliku na svim najvećim download servisima.

Izdanja:
Demo snimci:
The Burning EP 2008. (demo – 3 pesme, sopstvena produkcija, studio Assymetry/Auspuh, Ruma/Šabac/Novi Sad)
6 Track Demo 2009. (demo – 6 pesama, produkcija Gospodin Bandar, studio Piknik, Novi Sad)

Albumi:
Ruins of Mankind 2012. (Miner Recordings, album – 11 pesama, produkcija Pik – studio Road, Novi Sad)