Stiven Spilberg je otkrio da već decenijama mašta o adaptaciji jedne knjige iz domena fantastike. Reč je o knjizi Talisman Stivena Kinga i Pitera Strauba za koju poseduje prava još od davne 1982. godine – piše PISB.


„Još početkom osamdesetih, studio ‘Univerzal’ kupio mi je prava za ovu knjigu i ostavio mi odrešene ruke za adaptaciju. Talisman je priča koju želim da ispričam već 35 godina. Nadam se da ću u narednih par godina u tome i uspeti”, rekao je Spilberg i dodao da će verovatno biti „samo“ producent, pošto mu gust raspored projekata neće dozvoliti da film i režira.

Spilberg je još pre deset godina pokušao da ovu priču ekranizuje kao šestodelnu mini-seriju na kanalu TNT, ali je odustao.

Talisman je knjiga koja prati dvanaestogodišnjeg Džeka Sojera u potrazi za talismanom koji bi spasao život njegovoj umirućoj majci. Iako počinje u Americi, avantura se uskoro nastavlja u paralelnoj realnosti nazvanoj „Teritorije“, u kojoj svaka osoba iz našeg sveta ima svog „dvojnika“. Ova knjiga dobila je i nastavak u vidu romana Crna kuća, objavljenog 2001. godine. Dok je Talisman fantazija i avantura, Crna kuća je više horor.