Osoba koja je nosila kostim Aliena u istoimenom klasiku Ridlija Skota iz 1979. bio je 208 centimetara visok Nigerijac Bolaji Badejo.

Čim je Skot video Bolaji-ja, znao je da je pronašao pravu osobu koja će igrati Aliena, piše sajt Dangerous Minds. Njemu je bilo dozvoljeno da vežba pokrete i kretanje na setu koji je predstavljao svemirski brod “Nostromo” i pre nego što je počelo samo snimanje filma. Badejo se zaista kretao graciozno, polako, klizeći i puzeći kroz hodnike i prolaze svemirskog broda.

“Zamislili smo,” kaže Bolaji, “da se ovo stvorenje kreće istovremeno i graciozno i opasno što je zahtevalo spore i dobro promišljene pokrete. Ali kada bi scena sadržala akciju morao sam da se krećem i brzo. Sećam se da sam u jednoj sceni morao da šutnem Jafeta Kotoa, bacim ga ka zidu i sjurim se ka njemu. Veronika Kartvrajt je bila prestravljena. Kada sam zamahnuo repom ka Jafetu, okrenuo sam se ka Veroniki da bih krenuo ka njoj, imao sam krvi na ustima a ona je bila neverovatna. Nije glumila. Zaista je bila uplašena."

Fotografije koje su pred vama dolaze iz različitih izvora. Prikazuju i samog Bolajija u kostimu Aliena, Ridlija Skota koji vrši poslednje provere pred snimanje ali i umetnika H. R. Giger-a dok priprema set.

Osmi putnik iza scene