Podstaknuti sveopštom dosadom i nemaštinom, mladi Sinjani osnivaju udruženja i zauzimaju napuštene prostore sinjske kasarne i otvaraju je za javnost. Popularno nazvana “Vojarna” razvija se u okupljalište mladih i centralno mesto alternativnih ideja koja postaje platforma za nastanak i daljnji razvoj Sinjske muzičke scene. Godine 2018. Vojarna nestaje u plamenu, a sve to zabeležio je reditelj Niko Gulam u svom dokumentarcu "Sinj City".


“Ideja za film stvorena je na trećoj godini studija Umjetničke akademije u Splitu kao zadatak za jedan od ispita. Točno se sjećam i momenta: Bio sam na jednoj od svirki u Vojarni i razmišljao što da napravim za taj ispit. Odgovor se nalazio ispred i oko mene. Shvatio sam da ne želim izmišljati nikakve scenarije već da je najbolji scenarij ono što trenutno živim. Tada nisam ni pomišljao na dugometražni film, no s vremenom snimljenog i zanimljivog materijala se nakupilo. U periodu od dvije godine snimao sam svaki izlazak u Sinju, a kako je vrijeme prolazilo nailazilo je sve više događaja koji bi zaokruživali priču. Ispit sam tada prošao s četvrtinom filma i onoga što je film postao sada nakon još četiri godine rada na njemu”, rekao je o filmu “Sinj City” reditelj Niko Gulam.

Film predstavlja autore i bendove kao što su: M.O.R.T., Shewa, Darkvud, Salauk, Beerkrieg, Underdog, Brane Norac, Jare, Embrio, Psihička jezera, te ostale sinjske pojave.