Pogledajte „Sinj City“, dokumentarac o usponu sinjske rock sceneSviđa ti se? Javi ostalima!

Podstaknuti sveopštom dosadom i nemaštinom, mladi Sinjani osnivaju udruženja i zauzimaju napuštene prostore sinjske kasarne i otvaraju je za javnost. Popularno nazvana “Vojarna” razvija se u okupljalište mladih i centralno mesto alternativnih ideja koja postaje platforma za nastanak i daljnji razvoj Sinjske muzičke scene. Godine 2018. Vojarna nestaje u plamenu, a sve to zabeležio je reditelj Niko Gulam u svom dokumentarcu "Sinj City".


“Ideja za film stvorena je na trećoj godini studija Umjetničke akademije u Splitu kao zadatak za jedan od ispita. Točno se sjećam i momenta: Bio sam na jednoj od svirki u Vojarni i razmišljao što da napravim za taj ispit. Odgovor se nalazio ispred i oko mene. Shvatio sam da ne želim izmišljati nikakve scenarije već da je najbolji scenarij ono što trenutno živim. Tada nisam ni pomišljao na dugometražni film, no s vremenom snimljenog i zanimljivog materijala se nakupilo. U periodu od dvije godine snimao sam svaki izlazak u Sinju, a kako je vrijeme prolazilo nailazilo je sve više događaja koji bi zaokruživali priču. Ispit sam tada prošao s četvrtinom filma i onoga što je film postao sada nakon još četiri godine rada na njemu”, rekao je o filmu “Sinj City” reditelj Niko Gulam.

Film predstavlja autore i bendove kao što su: M.O.R.T., Shewa, Darkvud, Salauk, Beerkrieg, Underdog, Brane Norac, Jare, Embrio, Psihička jezera, te ostale sinjske pojave.

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva