It’s everyone else je slovenački dvojac koji preko samplera i sintisajzera vešto barata sa elektronikom pomešanom sa žestokim rifovima i hard core prizvukom. Kako kažu za sebe, previše su elektro za HC ekipu, i previše HC za elektro ekipu, a njihov zvuk upravo i dočarava tu konstantnu klackalicu.

Potpora ovom izdanju je neprekidan noise temelj, obogaćen dubokim i režućim sintisajzerima i bubnjarskim semplovima. Na sve to dodat je žestok muški scream ili ženski recitujući vokal. S vremena na vreme jave se svemirski zvuci, modifikovane frekvencije koje vrlo efektno dočaravaju mračnu i energičnu atmosferu. Numere su uglavnom repetitivno koncipirane, što znači da nema nekog preteranog eksperimentisanja u formi, već se više vodi računa o arhitekturi zvuka, gde se grade vrlo čudni i neobični zvučni pasaži. Kroz nesvakidašnji eksperimentalni spektar provlače se synth pop i punk žanrovi obogaćeni introspektivnim tekstovima i često disonantnim efektima.

Iako je većinskim delom u pitanju eksperimentalni noise zvuk, oseti se prisustvo harmonije i postupnog građenja zvuka, a u narednoj repeticiji sledi samo dodatna nadgradnja, što dovodi do toga da se dva puta čuje ista celina odsvirana i izvedena na drugačiji način. Ako niste familijarni sa ovim žanrom i ako vam je uvek predstavljao nepotrebnu i zaglušljivu buku, ovo izdanje može da vam posluži u razbijanju stigme i kao kratak čas upoznavanja sa drugom stranom zvuka.

Tihomir Škara