"Industrijal muzika za dekonstruisan grad" je prvi film o poreklu industrijske muzike vas vodi na putovanje preko oronulih industrijskih gradova Evrope do žive avangardne američke scene. Industrijska muzika se pojavila sredinom 70-ih godina, pružajući dinamičan, provokativan i umetnički zvuk za štrajkačke redove, ekonomski pad i kulturnu represiju tog vremena.

Bez obzira da li su bili u pitanju radnici u fabrikama, studenti, ili nezaposleni, pioniri industrijske muzike su listom bili obrazovani, umetnički nastrojeni i politički svesni stvaraoci koji su počeli sa neznatnom ili nikakvom muzičkom pozadinom da bi na kraju promenili istoriju muzike. Industrijski muzičari su inspiraciju nalazili u Krautrock bendovima Kraftwerk, Faust and Can, umetničkim pokretima dvadesetog veka – dadaizmu, futurizmu i nadrealizmu, i piscima postmorednistima kao što su Vilijam Barouz, Brajon Gizin i J. G. Balard.

Kombinujući uradi-sam pank sa poštanskom umetnošću i andergraund fanzinima, ovi pioniri su takođe bili među prvim bendovima koji su u svoju muziku inkorporirali tape-loop tehniku, kućno pravljene sintisajzere, fabričke snimke, i cut-up tehnike.


Otkrijte lične priče osnivača industrijske muzike kao što su Trobing Grisl i dadaizmom inspirisan šefildski bend - Kabare Volter, višestruko nagrađivani kompozitor filmske muzike, Grejem Revel iz SPK, Bojd Rajs alijas NON, i još petnaest najuticajnijih ličnosti ovog žanra, koji svoje neverovatne priče prvi put predstavljaju na filmskom platnu.

Francuska režiserka Amelija Ravalek je u maju 2012. godine objavila svoj prvi dokumentarac Paris/Berlin: 20 Years of Underground Techno koji je režirala i producirala tri godine, intervjuišući neke od najuticajnijih di-džejeva. Film je prikazan u 17 zemalja i preveden na 7 jezika, a 2013. godine je osvojio Festival Pick Award na Sydney Fringe Festivalu. U poslednjih šest godina, Amelija je takođe radila kao frilens kolorista i video montažer u Francuskoj, Australiji i Belgiji. Australijski novinar Travis Kolins je snimio svoj rediteljski debi Industrial Soundtrack For The Urban Decay u kolaboraciji sa Amelijom Ravalek i Les Films Du Garage. Travis je u Australiji predstvio i producirao tri radio programa, uključujući Full Frequency, program koji je pre toga vodio Stiven Malinder iz Cabaret Voltairea. Travis je takođe radio kao kolumnista i frilens novinar za Street Press Australia i razne muzičke blogove.