Južnobački stoner/doom napad na Suboticu i SentuSviđa ti se? Javi ostalima!


Neumoljivu prazninu u pogledu domaćih snaga stoner/doom zvuka, popunjava novosadska heavy stoner/sludge ekipa Northern Revival. Ona je za sada ispunjena i desetogodišnjim jubilejom postojanja samog benda, promenama u pogledu članstva i okvira muzičkog stila u kom se kreću. Oni bez straha eksperimentišu i bruse svoju formulu, neguju pomenuti zvuk koji se na našim prostorima i dalje samo stidljivo pojavljuje u talasima.

Do sada su izdali EP "Mouth Full of Dirt" (2015, Miner Records), album "Life Survival Tips" (2016, Nocturne Media), kao i EP "Electric Power Supply" (2019, 1001 Stoned - digitalno; subotički Librarion Records - kasetno izdanje), dok su binu delili sa svetski poznatim imenima kao što su Greenleaf, Bongzilla, Nightstalker, Dopethrone, Planet of Zeus, Sasquatch.

Da pomenute promene nisu samo kozmetičke prirode, najnoviji album benda prigodno i samosvesno nazvan "Modification", izdat je za vanserijskog regionalnog izdavača Geenger Records, ali je prisutan i na kultnom YouTube kanalu "666MrDoom", koji okuplja ljubitelje teškog zvuka na svetskom nivou. Takode, na novom albumu su objavili i prvu pesmu na srpskom jeziku, "Pobednik".

U Subotici su svirali sada već davne 2015. godine, ali je došlo vreme da se i to promeni.

Prvi koncert na novoj turneji će biti održan 17. marta u Subotici, zajedno sa mlađim sugrađanima koji još nisu diskografski aktivni, to jest bendovima Echo Spiritus i Kruz Roudi u klubu Mladost, 17. marta 2023. godine, sa početkom u 21h. Ulaz je 400 dinara.

FB događaj: https://www.facebook.com/events/602638944599042

Naredne večeri, 18. marta, Northern Revival i Echo Spiritus nastupaju u Mojo Clubu u Senti: https://www.facebook.com/events/221557370407803


Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva