Beogradski death metal sastav Light Denied je objavio svoje debi EP izdanjeSviđa ti se? Javi ostalima!Light Denied je srpski Death Metal bend oformljen 2011. godine u Beogradu. Posle višegodinje neaktivnosti, bend je reaktiviran u 2022. godine. EP izdanje sa nazivom benda je objavljeno na streaming platformama pomoću Inverse Records i može se poslušati na sledećim striming servisima:

Spotify
Deezer
Apple Music
Amazon Music
Youtube
Bandcamp
Tidal
AWA
qobuz
QQ音乐

Komentar benda:

EP je snimljen tokom 2022-godine i sadrži 2 starije ponovo snimljene pesme (Light Denied i No Pity for the Weak) kao i 2 nikada do sada snimljene pesme (Brooding Shadows i Wither).

Trenutno smo fokusirani na vežbanju i spremanju novih pesama, sa planom da se organizuje i par svirki.

Želimo da se zahvalimo Maledictor-u za mix i master EP-a, Vhan artworks & Printing za omot kao i drugima koji su nam pomogli da spremimo izdanje
.“

Light Denied je Death Metal bend formiran od strane Aleksandra Sinđelića 2011. godine kada je i snimljen prvi demo. Prva stabilna postava benda je organizovala par svirki u Beogradu i otišla na mini turneju u Austriji i Sloveniji 2013 posle čega je bend prestao da biva aktivan.

Tokom godina Aleks je više puta pokušao da nastavi rad sa bendom, ali je imao problema sa pronalaskom nove stabilnije postave. Promo EP Light Denied je snimljen i izašao u 2022. godini. Bend je trenutno fokusiran na vežbanje i radu na novom materijalu.

Trunutnu postavu čine Alex Sindjelić (gitare i vokali), Pavle Bojković (gitare) i Vladimir Nedeljković (bubnjevi).

Rad benda možete pratiti na Facebooku i Instagramu.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva