Blankfile novi EP najavljuju još jednim "pre-release" koncertom na tajnoj lokacijiSviđa ti se? Javi ostalima!

Stižu lepe vesti iz BFHC tabora – sa novom godinom stiže i nova muzika! Blankfile je najavio putem svojih networking kanala, dve godine nakon „Truth Be Sold“, da su završili rad na novom materijalu u vidu EP izdanja kome su dali ime „Gold Standard“. Svi izgledi su da novo izdanje benda dospe na striming platforme u martu ove godine, a dok se još uvek spekuliše o tačnom datumu, bend najavljuje poseban događaj za fanove i ekipu – pretpremijerno izvođenje „zlatnog (BFHC) standarda“ 21.01.2023., na tajnoj lokaciji.Hardkor koncert na tajnoj lokaciji, ooo, da! Slično onome kako su predstavili „Truth Be Sold“ u svom rodnom gradu pre godinu i kusur dana, bend želi da na svoj način, još jedanput, pokaže poštovanje i pruži osećaj posebnosti onima koji zdušno prate i podržavaju njihov rad. S tim da ovaj put će taj osećaj biti još jači, jer za razliku od prošle „secret show“ akcije, na ovoj će svi prisutni zaista čuti nove pesme pre svih ostalih. I ne samo čuti već i videti bend koji ih izvodi, doživeti i učestvovati u njihovom premijernom performansu. Khm, pardon, pretpremijernom. Reci, zaradiš modricu uz novi BFHC, slikaš se u mošpitu za novu pesmu, diskutuješ sa bendom o pesmama i pre nego što „ostali“ uopšte čuju za pesme.  


Ono što je bilo prošli put se prepričavalo sa euforijom (deo o kome je smelo da se priča), jedina zamerka je bila što je trajalo kratko. Tu stvar bend će ispraviti ovaj put i diže lestvicu. Uz izvođenje „Gold Standard“, Blankfile će na setlistu za ovaj događaj dodati i kompletan „Truth Be Sold“. To će biti još jedna posebnost, jer pitanje koliko će prilike dozvoliti na standardnim svirkama da bend odsvira sve pesme sa oba izdanja. Spajanjem ova dva izdanja bend donekle otkriva da je kurs u kom je TBS poveo bend, zadržan i u novim pesmama, a koliko se otišlo dalje, videćemo. Ono što se zna je da nas očekuje bes, energija i britak jezik, te da je „Gold Standard“ produciran na istoj adresi u Bostonu, USA, kao i prethodni EP. Miks potpisuje Pete Rutcho. Guglajte ako ne znate ko je. 


Dalje, Blankfile neće biti jedini koji nastupa. To veče društvo na bini će praviti još jedan bend sa „gornje police“ sprske moderne heavy muzike – beogradski Sides. Bend koji fura svoju priču jako dobro, pakuje to sve u komplet obrok za uživanje od strane onih koji vole da lome vratove u bolesnim brejkdaunima i djent rif seckalicama. No, nisu ni oni tu samo zbog svirke, već i zbog toga što je njihov gitarista bio dugogodišnji član, upravo, Blankfile-a. Ovo će biti prilika, možda i jedina, da zajedno odsviraju neku od pesama kao i zvaničnu „ispisnicu“. Biće emocija. 


Ako već do sad nije postalo jasno da ovo nije samo još jedna svirka, moramo navesti da će biti i dodatnih aktivacija. Uz one redovne za BFHC žurke (muzika, piće i iće), planira se i snimanje kadrova za spot jedne od pesama, koji će najaviti „Gold Standard“ i pre zvaničnog puštanja izdanja u promet. Ne znamo za koju pesmu je spot, ali znamo da bi trebalo da bude naslednik onog za „Shadenfreude“. E, tu na red stupa ekipa svojim „plesnim“ bravurama od moša, preko stejdždajvinga, (bezbednog) crowdkill-a, pa do zagrljaja, poljubaca i zdravica....i, generalno, reakcijama na sve što će bend uraditi to veče za ekipu. Princip takvog održanja energije razmenom na relaciji bend-ekipa je uvek bio i ostaje ono na čemu Blankfile živi.  


Ok, znači definitivno hoćeš da dođeš to veče? Dobra odluka. Prati sledeće instrukcije:

  • Klikneš „going“ na FB stranici događaja „BFHC // Gold Standard pre-release secret show“ ili pošalješ DM bendu na njihovoj instagram stranici @blankfile

  • Ostaviš kontakt informacije kad bude trebalo

  • Dobiješ potvrdu da si na spisku i GPS lokacije 24h pred dešavanje

  • Dođeš na lokaciju i poneseš energije za celo veče

  • Ulaz je free i moguć samo onima na spisku. 


Zagrevajte svoje motore!  

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva