Nova pesma benda Tajno Društvo “Reci mi iskreno”Sviđa ti se? Javi ostalima!


Novi dan doneo je još malo noviteta na domaćoj Rock n Roll sceni, pa nas je tako, ranom zorom dočekala vest da je bend Tajno Društvo iz Kruševca objavilo novu stvar pod nazivom “Reci mi iskreno”.

Zašto je ova pesma tek u oktobru ugledala svetlost dana, iako su je najavljivali očetkom godine, otkrio nam je frontmen sastava i tekstopisac Miško, poznatiji kao Miško Matori.

“Reci mi iskreno”, “Mala plava pesma”, “Oprostite” i “Ko si ti”, su prve pesme koje su snimljene, ne računajući "Zamajac", jer je ta pesma snimljena pre samog zvaničnog formiranja benda kao "one song project".

"Reci mi iskreno" je trebao biti singl prvenac. Postoji čitav scenario za spot ali to će sačekati neka bolja vremena. Pesma "Ko si ti" nam se činila kao najsimpatičnija u tom momentu jer su svi očekivali neku pankericu. Baš smo ih zbunili.”

Polazeći od toga da pesme ne treba previše objašnjavati, na pitanje kako je ova pesma nastala i šta im je poslužilo kao inspiracija, Miško navodi: “Nema tu puno filozofije. Inspiracija, kao i likovi u pesmi mogu biti i moji prijatelji, prijateljice, neko iz benda ili svako ko ima šta da ispriča, a može biti i priča svih nas. Ne volim da prepričavam pesme. Neka ih drugi pričaju”.

U njihovom studiju se stalno krčkaju neke nove stvari, a sledeće što možemo očekivati je spot za pesmu “Mala plava pesma” u kome će se, kako iz benda najavljuju, pojaviti divni mladi glumci.

“Trenutno smo u studiju, završavamo snimanje vokala za pesme ''Roda” i "Crtala je pejzaže po stolu". Uglavnom snimamo i pravimo nove pesme. Momci su jako vredni i pravi su profesionalci. Zadovoljstvo mi je raditi sa njima. Stevan je doktor za aranžmane, harmonije, Zlaja je zadužen za zvuk, produkciju, snimanje, Deja je prava radilica i kod njega sve može i sve je ok. Obožavam ih.”, nastavlja Miško i na pitanje da li imaju neke ugovorene datume i gde ih i kada publika može videti i čuti uživo, dodaje:

“Već smo pozvani na par festivala sledeće godine. Ne bih da najavljujem sada ništa dok to ne bude zvanično. Fakat je da se više ništa i ne zna, niti se šta može više planirati, jer su strahovi i nesigurnost naša sadašnjost. Jedno je sigurno, a to je da će ova naša priča potrajati dugo.”

Podsećamo vas da je bend Tajno Društvo sklopljen 2020.godine od kultnih kruševačkih bendova Crveni Karton, Fucktor 02 i ZAA.

Nama ostaje da još jednom poslušamo novu stvar “Reci mi iskreno” i pomno ispratimo šta nam to ova ekipa sprema za naredni period.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Vesti

10 najčitanijih

Arhiva