ZADUŠNICE #2 - SVI ŽIVI I MRTVISviđa ti se? Javi ostalima!

Sedmicu nakon Zicer Inc. manifestacije u Drugstore-u, njihov duh je i dalje prisutan. Danas izlazi drugi zvanični tejp Zicer Inc.-a, „Dobar deal“ nakon Najboljeg Sveta, tako da je sada odlična prilika da se prisjetimo prošlosedmičnih Zadušnica #2.


Po definiciji, na zadušnicama se prisjećamo odvajanja duha pokojnika od tijela, a određena transcendentalnost jeste bila prisutna cijelo veče. Prilikom dolaska, i dalje nisam bio siguran u potpunosti šta se sprema. Već neko vrijeme sam veliki ljubitelj Zicera (pod okriljem LIbrariona, objavio sam uz saborca Daniela Tikvickog i muzičku zbirku gdje smo i njih uvrstili), ali ovdje se spremalo nešto drugačije.

Najbolje rečeno, a to tada nisam znao, svjedočiću upravo okršaju različitih generacija, i to iz vizure muzičkog izbora. Dobro, možda malo pretjerujem i biblijski sve opisujem, ali bilo je i nešto fascinatno u tome što je veći dio izvođača te večeri blizak mojim godinama, dakle, u pitanju su 2000./01./02./03. Muzika koju je Dj Honta pri početku puštao, varirala je od Bladee-a, 100Gecks-a do Ružnog Pačeta, što jesu izvođači za koje sam čuo, ali nikada u potpunosti istraživao i slušao. Iako nisam veliki ljubitelj, slušati preko jakih zvučnika u velikoj hali uz alkohol i sparinu svakako jeste jedan od ugodnijih načina da je iskusim. Nakon puštanja muzike, uslijedilo je nezaobilazno izvođenje pjesme "Tekken". Vjerujem, do sada je većina čitaoca ju je već više puta poslušala (brojka na Jutjubu od 2 miliona pregleda ne laže!), te je publika izrazito podivljala tokom nekoliko njenih izvođenja. Izvođači kao KLIKK32, mladi iz Obrenovca u drill stilu na tragu Pop Smoke-a, takođe su bili zabavni, lično zbog mlađahnosti samih izvođača. Ne bih da zvučim previše patetično, ali dok mi mladi težimo autentičnom zvuku i stilu prilikom stvaranja bilo čega, uvijek će biti dobro. Nakon nekoliko ispijenih čaša i par sati, uslijedio je THE event - Ničke 3000. Sada već dobro poznata glava svim hipsterima i alternativcima, Nidža iz Klika i Bekfleš slave, u potpunosti je zabavio svojim tekstovima i prepoznatljivim flow-om. Prošlo je mnogo vremena od pjesme „Karam drvo“, ali je taj humor i dalje tu.

Ne obraćajući pažnju na vrijeme, zamalo sam propustio noćni prevoz, ali vjerujte mi, vrijedilo bi, jer zadnjih sat vremena su bila provedena plešući do iznemoglosti. Za ovo su bili zaslužni Summer Deaths i Nihil sa svojim setom, koji me je uz punu snagu egipatske rep ezoterije zamalo onesvjestio. Žurka je nastavila do jutra, ali ovo je za mene bio zvaničan kraj večeri, a bolji kraj nisam mogao tražiti. Sada ostaje još da preslušamo novi tejp i nadamo se još jednoj ovakvoj večeri u bližoj budućnosti.

txt: Pavle Banjac
foto: Nikola Miladinović
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Vesti

10 najčitanijih

Arhiva