Pročitajte "Skok", strip koji su uradili fanovi Dilana DogaSviđa ti se? Javi ostalima!

O autorima:

Miljan Novčić je rođen 1979. u Beogradu. On je ljubitelj stripa svoj čitav život. Dilana Doga je otkrio kod prijatelja na polici još kad je počeo da izlazi kod nas, i od tada mu život, kako on tvrdi, nije isti. Također voli da smišlja priče i prepričava ih svojoj deci. Nažalost ne zapisuje ih jer mu izvetre iz pameti brzinom kojom ih i smišlja i pripoveda. Isto se dešava i sa pesmama koje smišlja svirajući gitaru. Trenutno živi, radi i goji se u Beogradu. Živi od 3D grafike, animacije i razvoja video igara. Osnivač je firme BabyBottle Studio iz Beograda. Pored pisanja scenarija, u slobodno vreme voli i da crta Bebinu Flašicu, malog simpatičnog lika koji upada u razne avanture. Njegove radove m
ožete pogledati na njegovom instagram profilu @bebinaflasica .

Zdravko Cvjetković je rođen 1985. u Zenici, BiH. Diplomirao je i magistrirao na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Sarajevu i član je Zeničke Škole Stripa od ranih '90-tih. Profesionalno se bavi 2D i 3D animacijom, ilustracijom, karakter dizajnom i karikaturom. Ilustrovao je mnoge dječije knjige, slikovnice i bojanke, radio animaciju na velikom broju animiranih filmova, reklama, mobilnih aplikacija i igara, te dizajnirao maskote za inostrane i domaće klijente. 2021. godine je objavio knjigu sportskih karikatura „Svi naši zmajevi“ kojom je obilježio 10 godina rada na sportskim karikaturama kojima je davao podršku BH sportistima. Veliki je ljubitelj stripa, pogotovo Dylan Doga i posjeduje veliku kolekciju svih izdanja i edicija izaslih u ex-YU, Hrvatskoj i Srbiji kojom voli da se hvali i koju ljubomorno čuva. Radove za neke od njegovih klijenata, ali i fan art radove možete naći na njegovom facebooku - https://www.facebook.com/zdravko.cvjetkovic/photos_albums i instagramu - @zdravko.cvjetkovic .

Miljan i Zdravko su se upoznali 2014. godine u Beogradu u fan pitu Iron Maiden koncerta. Od tada su veliki prijatelji, sarađivali su profesionalno mnogo puta na raznim animacijskim projektima, a ova kratka Dylan Dog fan art priča im je prvi put da rade nešto skupa za svoj ćejf.


Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Vesti

10 najčitanijih

Arhiva