Eat Dirt - Death Is Death LPSviđa ti se? Javi ostalima!

Imao sam nekakav predosećaj da će mi se ova ploča dopasti čim sam ugledao vizuelno rešenje izdanja. Verovatno svako od nas ima šesto čulo kojim predosetimo da će nam se određeni album dopasti, a to se upravo meni dogodilo sa Death Is Death, albumom britanskog benda Eat Dirt. Kockice su se jednostavno poklopile. Od boja preko ilustracija do samog imena, Death Is Death odjekuje na specifičan način. Za one koji se prvi put susreću sa ovim bendom, Eat Dirt je vrhunski melodični punk kvintet iz Londona koji možda ne odskače od sličnih bendova, ali punk rock svira na sasvim svojstven način.

Death Is Death je njihov debitantski dugosvirajući album koji su objavili veoma aktivni Bearded Punk Records iz Belgije. Ovaj album sadrži četrnaest punk rock numera koje će sasvim sigurno prijati fanovima nešto melodičnijeg zvuka. Eat Dirt su prethodno objavili nekoliko izdanja, poput istoimenog mini albuma i Welcome To The Shithouse-On-Sea EPa. Međutim, ništa se ne može porediti sa neizmernom snagom njihovog debitantnskog materijala. Od prvih taktova do poslednje numere, kompletan bend zvuči kao nezaustavljiva melodična mašinerija. Pored dominantnog prisustva punk rocka, Eat Dirt takođe gravitiraju prema melodičnog hardcore-u i savremenom pop-punk zvuku kako bi malo začinili određene kompozicije. Stoga su njihove muzičke vratolomije još detaljnije nego što biste to očekivali od melodičnog pank rock benda.

Možda bi savremeni melodični hardcore i melodični punk rock sa kraja devedesetih bili najbolji opis njihovog zvuka. Njihova muzika podseća na albume izdane od strane Epitaph Records, Fat Wreck ili Revelation, ali Death Is Death izbegava bilo kakve preterane sličnosti sa renomiranim bendovima. Eat Dirt su godinama radili na sopstvenom zvuku kako bi zvučali sveže i jedinstveno. Ima nešto u njihovim dobro uravnoteženim gitarama, živopisnim bas linijama i duboko dinamičnoj ritam sekciji koja drži pažnju slušaoca tokom celog albuma. Samo dodajte odličan lead vokal, melodično horsko pevanje i dobili ste fenomenalan punk rock album. Death Is Death zvuči i izgleda poput albuma koji biste želeli imati su svojoj kolekciji, a kolor vinil boje senfa će dodatno začiniti stvari kako biste što pre poručili ovaj album.

Đorđe MiladinovićSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Vesti

10 najčitanijih

Arhiva