Pogledajte podkast posvećen bendu Mortuary, pionirima domaće death metal sceneSviđa ti se? Javi ostalima!

Muzika za imunitet u svom 19. izdanju predstavila je live podkast u kojem je ekipi sagovornik Max Butcher, a tema podkasta su pioniri domaće death metal scene, bend Mortuary iz Kragujevca. Povod za ovaj podkast je objavljivanje retrospektivnog CD i kasetnog izdanja benda koje se pod nazivom Final Mortuary of Souls u prodaji pojavilo danas, 1. marta.

Bend Mortuary je bio aktivan od 1990. godine do 1995. godine. U tom periodu snimljena su četiri studijska demo snimka. Usled nemilih dešavanja '90 godina i sveopštem rasulu u kome se našla bivša država članovi benda odlaze svako na svoju stranu i bend prestaje sa radom.
Međutim, frontmen benda Max Butcher nastavlja sa svojim vrlo aktivnim životom na domaćoj ali i međunarodnoj metal sceni. Kroz razne aktivnosti od rada na fanzinima i časopisima pa preko organizacije koncerata, vođenja Butcher Sound etikete i mnogih drugih aktivnosti, Max je ostao aktivno ime na sceni sve do današnjih dana.

Ova unikatna emisija je svojevrsni muzički vremeplov gde su se Max i autori podkasta dotakli minulih vremena i nastanka ekstremne metal scene na ovim prostorima, ali takođe su kroz razgovor i razne teme napravitili poveznicu sa današnjim periodom i scenom. Podkast je zamišljen kao interaktivni događaj tako da su aktivno učešće uzeli i gledaoci šaljući pitanja i komentare u realnom vremenu.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva