Brutal Assault naredne godine slavi svoj jubilej – 25 godina postojanjaSviđa ti se? Javi ostalima!

Češki metal festival Brutal Assault naredne godine slavi svoj jubilej – 25 godina postojanja. Tvrđava Jozefov, u bohemijskom gradiću Jaromjeržu, će u ove godine u periodu od 5. do 8. avgusta ugostiti hiljade i hiljade metalaca i metlki sa bogatim festivalski programom koji već poprima obrise jedne veličanstvene manifestacije.

Treći najavni talas je već zapljusnuo auditorijum i doneo sledeća imena. Švedsku u svom najboljem svetlu sa mračnim, melanholičnim i progresivnim melodijama i pristupom predstaviće Katatonia. Odmah za njima sledi dobro poznati američki sastav Fever 333 koji kombinuje rep, hc/pank, metal i elektronske ritmove, a tu su i njihovi sunarodnici iz Life Of Agony, predvođeni pevačicom Minom Kaputo. Iz Amerike takođe dolazi i Shadow of Intent žanrovski na tragu simfoničnog melo-detkora, kao i još dve kalifornijske grupe - Cattle Decapitation koji kombinuje tehnički death metal i grindcore i Fueled By Fire treš metalu odani. Poslednji američki bend iz trećeg najavnog talasa najdraži je ljubiteljima blek metala – Imperial Triumphant. Na sličnim žanrovskim linijama, doduše malo industrijalizovanijim, su i njihove kolege iz Norveške – Mysticum. Poslednji, ali ne i najmanje značajan, jeste Psykup iz Francuske zvukom blizak ansamblima Mr. Bungle i Fantomas.

Ovi bendovi su pridodati njihovim kolegama iz prve dve serije najava. Svakako najzvučnije ime jeste Philip H. Anselmo koji će sa svojim pratećim sastavom The Illegals izvoditi Panterine numere. Odmah za njim stiže legendarni Venom - pionir blek metala iz Engleske. Velika imena koja su do sada najavljena i koja su ozbiljan trag svojih zvukom i dugogodišnjom karijerom do sada ostavila jesu Dark Funeral, Vader, Cradle of Filth, Atari Teenage Riot, Static-X, Havok, Razor, Asphyx i Arcturus. Nešto mlađe kolege, ali i te kako poštovane i uticajne, koje se na plakatu 25. izdanja Brutal Assault festivala zajedno sa njima nalaze su još Myrkur, While She Sleeps, Rings of Saturn, Kvelertak, Toxic Holocaust, Beyond Creation, Despised Icon, kao i projekat Adama Darskog – Me and That Man. Ništa manje vredni pomena, do sada najavljeni su još Author & Punisher (SAD), Wormrot (Singapur), Necrophobic (Švedska), Nocturnus AD (SAD), Evoken (SAD), Sigh (Japan), Draconis Infernum (Singapur), Frontierer (Škotska), Manes (Norveška), Mass Infection (Grčka), Ottone Pesante (Italija), Pensees Nocturnes (Francuska) i domaći, češki sastav Hentai Corporation.

Karte su uveliko u prodaji i mogu se nabaviti putem zvaničnog sajta festivala po ceni od 98€. Na istom mestu se mogu obezbediti i kamp mesta, kao i drugi vidovi smeštaja, dodatnih festivalskih pogodnosti, garderoba i ostalo.

https://www.brutalassault.cz
https://shop.brutalassault.czSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva