Dead Can Dance 28. juna u BeograduSviđa ti se? Javi ostalima!

Kultna australijski ambijent i world music projekat Dead Can Dance nastupiće u po prvi put u Beogradu u petak, 28. juna, u Sava centru. Bend će u Beorgad doći u okviru turneje kojom promovišu novi album pod nazivom „Dionysus“.

Nakon mnogo godina iščekivanja, Brendan Peri i Lisa Džerard preneće publici u Beogradu deo svoje magije koju zajedno stvaraju skoro četiri decenije! Još kada su započeli svoj zajednički put u Melburnu 1981. godine, naziralo se da će ovaj dvojac podići lestvice u muzičkom svetu do jednog potpuno drugačijeg nivoa. Nikada nisu bili „samo” bend i nikada svoju muziku nisu ograničavali žanrovima ni pravilima – eksperimentisali su, otkrivali nove zvukove, istraživali različite kulture i epohe, pričali neispričane priče ljudskog duha, stvarali nešto novo i drugačije, šetali se po muzičkim žanrovima i sklapali ih u jednu predivnu i smislenu novu celinu.

„Mi smo tu da se naštimujemo na frekvenciju Zemlje i na povezna tkiva sveta na koja reagujemo – jezik, boje, kostime, poeziju, literaturu, kuhinju, mirise…”,  objasnila je Lisa svojevremeno odakle crpe inspiraciju.

Važan sastojak toj magije ovog sastava je glas Lise Džerard, koja je nesumnjivo jedan od najboljih svetskih vokala. Izdvajala se rasponom i senzibilitetom još na početku karijere, a dugogodišnjim radom na sebi i svojoj interpretaciji samo je potvrdila sopstvene kvalitete. U timu sa „namrgođenim genijalcem” kakav je Brendan Peri, i dalje uspeva da fascinira onim što stvara i načinom na koji to prenosi na publiku.

Za 37 godina postojanja izdali su osam studijskih i tri live albuma, imali nekoliko uspešnih svetskih turneja, komponovali su muziku za brojne filmove. Bilo je perioda kada su zbog fizičke razdvojenosti neminovno došli i prekidi u zajedničkom radu, kada su gradili uspešne solo karijere, ali su pokazali da i dalje mogu da budu odličan tim kada su se 2011. godine ponovo ssastali, stvorili album „Anastasis” i ponovo krenuli na turneju.

Početak koncerta zakazan je za 20 časova, ostalo je svega nešto više od 100 karata, a svoje ulaznice možete da nabavite na blagajni Sava centra, Ticketvision prodajnim mestima ili putem sajta Tickets.rs i to po čenama od 2500, 3900 i 4500 dinara.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva