Kompletirana lista izvođača za To Be Punk #12Sviđa ti se? Javi ostalima!

 
Italijanski skate punk sastav Line Out poslednji je bend u nizu koji će upriličiti ovogodišnji, dvanaesti po redu To Be Punk festival u Novom Sadu. Oni će prve festivalske večeri, 31. maja, promovisati svoje novo izdanje ,,Ali D`Acciaio''.

Prvi dan festivala, pored Italijana, rezervisan je za još nekoliko grupa, koje su već ranije najavljene publici. Kao jedni od prvih i najznačajnijih imena nametnuli su se Youth Avoiders iz Francuske. Pre par godina su svirali u Beogradu, ali će im ovo biti prvi put u Novom Sadu i na To Be Punk festivalu koji neguje običaj ne ponavaljanja bendova. Zagrebački hc/d-beat/garage sastav Kurve je takođe najavljen među prvima, a regionalnoj publici su itekako poznati i u Srbiji rado viđeni. Nakon deset godina na spisku izvođača se ponovo nalazi ime iz (Severne) Makedonije. U pitanju su hardcore pankeri Shock Troopers. Jedna od najznačajnijih figura srpske hardcore/punk scene, još od devedesetih, kraljevački Totalni Promašaj je takođe na listi, uz beogradski sastav Apsurd i lokalne Still Bleeding.

Drugi dan - 1. jun, rezervisan je, pre svih, za legendarnu englesku oi/punk grupu Cock Sparrer, koja se nakon Exit-a iz 2016. godine ponovo vraća u Novi Sad. Njima će se na bini pridružiti jedan od vodećih svetskih post-punk bendova Red Dons iz Amerike koji su posebno za ovu priliku organizovali mini turneju po Evropi. Nastup će još zabeležiti i holandski Savage Beat i crnogorski Punkreas.

Ove godine je festival zbog rekonstrukcije Kineske četvrti premešten iz SKCNS ,,Fabrike'' na mesto održavanja prvog To Be Punk-a, u Katoličku portu, tj. u letnji bioskop Kulturnog centra Novog Sada. Karte se mogu nabaviti preko Gigs Tix prodajne mreže i u cd šopu Mungos u Novom Sadu po ceni od 500 dinara za prvi, odnosno 2.200 dinara za drugi dan. Dvodnevna ulazina iznosti 2.500 dinara.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Najčitanije

Arhiva