MALE TAJNE VELIKIH ENTUZIJASTA – međunarodna kompilacija Tajne Mape Podzemlja 1 (The Secret Maps of Underground 1) kolektiva Underground Muzika (samizdat, 2019)Sviđa ti se? Javi ostalima!

“Uradi-sam” kao koncept je veoma zarazan, naročito kada se nađe ravnoteža i efikasan način da se okupi kritična masa ljudi koji slično razmišljaju. Kada se radi o samostalnom izdavaštvu, tu bi jednostavno trebalo zaboraviti materijalnu korist, jer se poprilično velike stvari mogu uraditi i izvesti i bez novca, uz malo strategije, poznanstva sa svih strana i nesebične saradnje – vi prosudite da li se to i desilo sa izdanjem koje je upravo kročilo na bespuće Interneta!

Pominjao sam ranije kolektiv “Underground Muzika” a sada je prilika da im zaista od srca čestitam na ostvarenju ovakvog projekta, naročito administratorima istoimene Facebook grupe, Jovanu i Filipu. Bez preteranih trzavica (nekoliko bendova koji su odbili/odustali), okupili su sjajnu ekipu oko mini-serije kompilacija pod nazivom Tajne Mape Podzemlja, čiji je prvi deo objavljen na YouTube kanalu. Album je fino izbalansiran između žanrova, s obzirom da kolektiv gaji entuzijazam kako prema žestokoj muzici (metal), tako i prema formama elektronske i avangardne muzike, prisutna su i poznata i manje poznata imena na kompilaciji, sa bukvalno svih strana sveta, od Balkana do Perua i nazad. Za svakog ponešto, ali zaista!
Moram napomenuti, ekipa na kompilaciji je skupljena za malo više od mesec dana, a za vizuelni deo se pobrinuo Milosav Ostojić, ilustrator u usponu!

Spisak izvođača i pesama:
Aen Seidhe - Sorceress // Rendered Helpless - Matriarchal Devirgination // Voodoo - Frozen Eyes // Bane - Bringer of Pandimensional Disorder // CounterIgnition - Recalled System // Last Days of The Suicide Kid - The Walk // Perversor - Ultraje Final // Minutes of Decay - Deathless (Part 1) // Злодол - Silver Gate // Dangerous Beat - Sickness of Our Life // Kabare Nebula - Where Have All The Rabbits Gone // Nikolas Boleslavski - Černobiljske Svinje // Deathhammer - Threshold of Doom // Rotten Rectum - Grinded Asshole // Leidend – Melankoli // Solinkor – Majka // Satan's Acolytes - Speed Metal Genocide // Bezdan - Iz Crnila // Scorched - Darkness Infests // Chaoshorde - Winds of Blasphemy // Treeless - A Moth Is a Butterfly (The Tree)

S obzirom da je ovo „uradi-sam“ priča, kolektiv je trenutno u potrazi za izdavačem/izdavačima, koji gaji/gaje slična interesovanja i poglede na svet, te pozivamo iste da se jave na neku od adresa, koje su postavljene u tekstu!

Desya Lovorov (LR&F)Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Vesti

10 najčitanijih

Arhiva