Album "Hunt" goth metal grupe Evolucija izglasan za album godine u Nemačkoj
Album "Hunt" goth metal grupe Evolucija izglasan za album godine u Nemačkoj

Kontakt koferencija od 20. do 23. marta u BeograduSviđa ti se? Javi ostalima!

Treće izdanje Kontakt koferencije održaće se od 20. do 23. marta u Beogradu na nekoliko lokacija. Dobar deo događaja ugostiće Cetinjska ulica, dok će se najveći koncerti ove godine održati u Hali sportova ,,Ranko Žeravica’’ na Novom Beogradu. Tematski je podeljen na panelski, odnosno tribinski i muzički program.


I DAN

Kontakt konferencija 2019. zvanično startuje u sredu, 20. marta u 19h. U Marsh Open Space-u svoju izložbu pod nazivom ,,Mixtape’’ otvoriće Vesna Pavlović. Muzički program će se te večeri odvijati na više mesta unutar Cetinjske. U Subbeernom Centru nastupiće hrvatski sastav M.O.R.T. i ruski ПАСОШ, dok će Eletropionir biti rezervisan za Trigger i Moreuz. Muzika Kontakta čuće se još i u Dvorištancetu, Zaokretu, Berlin Monroe, kao i u klubu Bluz i pivo.

II DAN

Panel diskusija u četvrtak, 21. marta, u Marsh Open Space-u krenuće u 10 časova. Prvi panel nosi naziv ,,Kako napraviti uspešan festival – najveći izazovi’’. Govoriće Dejan Grastić (Belgrade Beer Fest), Ivan Milivojev (Exit), Dubravko Suvara (OK Fest – Tjentište, BIH), Login Kočiški (Taksirat – Skoplje, Severna Makedonija), Sara Gigante (Charmenko – Turska), Vladimir Rukavina (Festival Lent – Maribor, Slovenija). Razgovor će voditi Zoran Stajčić (Ravno do dna - Hrvatska).

U 11.30 sledi panel ,,Kako voditi uspešan festival’’ koji će moderirati Aleksandar Peković (Arteria Creative Network – Slovnija), dok će o toj temi pričati njegov sunarodnik Darkom Brlekom ispred Ljubljana Festivala. Nakon toga, u 12.30, počinje diskusija ,,Finansiranje velikih manifestacija u regionu – javni i korporativni sektor’’. Moderator je Marko Maršićević (Marsh Production), a govornici su Ivan Šarar (Sekretar za kultura grada Rijeke), Mateja Demšić (Sekretarka za kulturu grada Ljubljane), Milan Lazović (Podsekretar za kulturu grada Beograda), Biljana Bobić Subin ispred Heineken kompanije u Srbiji, dok će imena onih ispred srpskih ogranaka firmi Red Bull i Ringier biti naknado poznata.

SAE Institut u Čika Ljubinoj biće domaćin profesionalne radionice ,,Music copyright’’ Nikole Jovanovića u periodu od 15 do 17 časova. Nakon toga, ponovo u Cetinjskoj, održaće se promocija albuma Ex Revolvera u Spratu, a od 20h promocija knjige ,,Ko želi da živi večno’’ u Poletu.

Glavna zvezda muzičkog dela programa drugog dana Kontakta biće Jon Spencer koji će svoj koncert održati u Subbeernom centru, dok će u Elektropioniru zasvirati riječki FIT. Muzički deo programa odvijaće se još i u Yugovinyl-u, Zaokretu, Spratu, 16, Dvorištacetu, Ljubimcu, kao i u Bluz i pivo i Berlin Monroe.

III DAN

Treći dan Kontakta - petak, 22. marta, počinje panel diskusijom ,,Artisti i menadžeri – novi i stari trendovi u muzičkoj industriji’’, u 10h, u Marsh Open Space-u. Razgovor će voditi novinar Nedeljnika Branko Rosić, a ugostiće Igora Vidmara iz Slovenije, Lidiju Samardžiju iz Hrvatske, Dejana Cukića, Maksu Ćatovića, Borisa Vlastelicu i Idu Prester iz Srbije, kao i Dragoljuba Đuričića iz Crne Gore. Peca Popović će potom od 11.30 govoriti o istoriji i stvarnosti najvećih svetskih festivala, da bi onda, od 12.30, IMPALA imala svojih pola sata RUNDA prezentacije.

U 13h startuje tribina sa nazivom ,,Diskografija – povezivanje u regionu’’ kojom će moderirati Nikola Jovaović (Runda – Srbija). Vladimir Graić (PGP RTS), Želimir Babogredac (Croatia Records), Dario Rot (Nika records), Mioljub Krsmanović (Metropolis Music Company), Dario Draštata (Dallas records) i Branislav Stojanović (Unija diskografa Srbija) govoriće na tu temu. Poslednja diskusija trećeg dana Kontakta nosi naziv ,,Usklađivanje zakona o autorskim pravima sa EU regulativama’’ i imaće istog moderatora kao i prethodna. O toj temi će pričati Aleksandar Ivanjikov (UFUS APA), Aleksadar Cvetković (PI), Dejan Manojlović (Sokoj) i Vladimir Marić (Zavod za intelektualnu svojinu). SAE Institut će i ovog dana imati profesionalnu radionicu. Diana Lakus će je voditi, a naziv joj je ,,International Music Managers Forum’’ i odvijaće se od 16 do 18 časova.  

U Spratu od 16h o Novom optimizmu govoriće Branislav Grubački Guta, a potom o BUNTu Branka Glavonjić. U Zaokretu je od 19h otvaranje izložbe Myllen Nićić ,,Mixtape na platnu’’, a u Poletu, od 20h, promocija knjige ,,Hronika dobrog provoda – Beogradske diskoteke i klubovi 1967-2017’’ Aleksandra Mikata i Maje Vujadinović.

Najveći koncert trećeg dana Kontakta dogodiće se u Hali sportova ,,Ranko Žeravica’’ na Novom Beogradu gde će od 20h nastupiti kultni beogradski sastav Partibrejkers sa Turistima. U Subbeernom centru zasviraće Irie FM, a u Elektropioniru Jufkamental i Helem Nejse iz BIH sa Nišlijama iz grupe Stereo Banana.

IV DAN

Poslednji dan Kontakta, subota – 22. mart, počinje u Marsh Open Space-u, ali za razliku od prethodnih, u 11 časova. Drugi deo razgovora ,,Kako napraviti uspešan festival – umeće preživljavanja’’ vodiće Ivan Lončarević iz Pop depresije sa Petrom Šudićem (Bedem fest – Nikšić, Crna Gora), Zlatkom Talevskim (Otvoren grad – Bitolj, Severna Makedonija), Vladimirom Bojovićem (Hill Up), Željkom Pendićem (Impulse – Rijeka, Hrvatska), Igorom Bergamom (Regius – Šibenik, Hrvatska) i Matijom Mlinarecom (Humstok – Hum na Sutl, Hrvatska).

Od 12.30 pričaće se o regionalnim kulturnim centrima i klubovima. Moderator će biti Vladimir Petković (MIKK Murska Sobota – Slovenija), a sagovornici Matjaž Manček (Kino Šiška Ljubljana – Slovenija), Vladica Mladenovski (MKC Skoplje - Makedonija), Obrad Škrbić (SKC Novi Sad), Vanja Kauzalrić (OKC Palach Rijeka – Hrvatska) i Mislav Miličević (Tvornica kulture Zagreb – Hrvatska). Poslednja diskusija trećeg Kontakta nosiće ime ,,Radio u digitalnoj eri’’, a govoriće Zoran Petkoski (Radio.d59b), Ana Martinoli (Fakultet dramskih umetnosti), Zoran Petrov (Radio Antena 5 – Skoplje), Katarina Epštajn (Radio Beograd 1) i Dejan Kožul (Kupek – Jugoslavija). Razgovor će moderirati Svetlana Ceca Đolović sa Radioaparata. Od 20h u Poletu održaće se promocija knjige ,,Makedonska rock enciklopedija’’ Tošeta Filipovskog.

Muzički deo programa, poslednjeg dana Kontakta će se takođe odvijati na nekoliko lokacija. U Cetinjskoj su to Bluz i pivo, Berlin Monroe, Ljubimac, Sprat, Dvorištance, Zaokret, Elektropionir i Subbeerni Centar. U potonja dva će se, od 20 časova, održati veliki nastupi Stray Dogg-a (Elektropionir) i hrvatske grupe Urban & 4 (Subbeerni Centar). Ipak, najveći koncert celokupne konferencije desiće se u Hali sportova ,,Ranko Žeravica’’ gde će od 20h nastupiti mostarski Zoster, šabački Goblini i beogradski Eyesburn koji se nakon nekoliko godina pauze vraća na muzičku scenu.

Pojedinačne karte za koncerte se mogu nabaviti preko Ticketvision, DD Tickets i GIGS TIX prodajnih mreža, ali i u kafiću Šikarica u Skadarskoj 22. U prodaju je pušten i paket po ceni od 5.000 dinara koji omogućava ulazak na sve koncerte i programske celine, a može se nabaviti u Zaokretu i Šikarici.

https://www.facebook.com/events/406348686601619/Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Najčitanije

Arhiva