InnerSphere - Balkan Tour 2018
InnerSphere - Balkan Tour 2018

MTA PAKLENO FINALE 2018 // HARDFACED (MK) UZ BLANKFILE I VIOLENT CHAPTER I JOŠ PO NEŠTOSviđa ti se? Javi ostalima!


Bliži se finalu ova godina i za malu ekipu entuzijasta okupljenih ispod akronima MTA koji sad već redovno vezujemo za organizaciju hardkor koncerata u Beogradu. I nije ta godina bila nimalo laka, to najbolje znaju oni bliski ovoj družini, ali privedoše i nju kraju. A za kraj paklene godine, pakleni spektakl!

Šta to MTA sprema za finale 2018.? Jjedan pravi all-around koncert – red svirke, red muzike, red zabave i druženja. Vedete regionalne metal i hardkor scene, Hardfaced iz Ohrida u decembru idu na turneju i na tom putu, eksluzivno u subotu, nastupiće u Beogradu. Takav deal kod bendova na turneji je retko moguće dobiti, ali ovde je “ulog” – sviranje na finalnom MTA koncertu i druženje sa drugarskom ekipom iz Srbije do kasno u noć, nešto zbog čega je HF ceo svoj raspored podredio ovom koncertu. Svaka im čast! Kako i naša strana ne bi ostala “dužna”, logičan sled događaja ili tek splet srećnih okolnosti za nastup zakazuje i lokalne rezidente underground scene – bendove Blankfile i Violent Chapter, koji će takođe spremiti specijalne setove za oproštaj od 2018-e. Uz sve to, pre same svirke, kao i posle, muzika će biti pod “kontrolom” beogradskih DJ plejlista upotunjujući taj party ambijent. Biće tu još nekih “igranki”, ali o tom potom…da ne otkrivamo sve odmah. Neka tinja vatra do finalnog zagrevanja.

A za one koji još uvek razmišljaju o upisivanju ovog koncerta u svoj kalendar obaveza, u narednim redovima dajemo osvrt na bendovski deo priče.

HARDFACED - bend sa obala Ohridskog jezera, uveliko poznat ovdašnjim alternativnim krugovima. Jedan od najbitnijih bendova tamošnje underground scene. Svakako najaktivniji. Predvođeni neumornim Dimetom, koji je pored frontmena HF, i buker/promoter evropskog ranga i iskustva, ovaj bend je izgradio ozbiljnu poziciju na hardkor metal mapi Evrope. Ujedno su i organizatori najvećeg hard'n'heavy festivala u Makedoniji pod imenom “Vostanie”, koji broji svoju četvrtu reprizu.

BLANKFILE - beogradski metalkor sastav, koji ove godine broji deset godina rada na ovdašnjoj sceni. Bend je samo za poslednjih par meseci izbacio dva potpuno nova video singla, nagovestivši nove momente u svojoj muzici i pristupu. Dele bukersku "muku" sa HF, pa ako i postojite, a nekom ludošću niste čuli ovaj bend, onda ste vrlo verovatno bili već na nekom koncertu koji su organizovali (Thy Art Is Murder, Comeback Kid, Bane, Lionheart, Nasty, Expire, Unearth, IWABO...). Evo prilike da ispravite i ovo prvo.

VIOLENT CHAPTER - savremenici i “muzička braća” prethodna dva, a sa posebno značajnim tragom na srpskoj underground sceni. Oni su uspeli spojiti pravu meru metala i hardkora, kako u svojoj muzici, tako i ispred bine na svojim koncertima. I grabe još više, organizovajući već treću godinu zaredom Decaying With The Boys godišnji koncert, na kom okupljaju ozbiljna imena regionalne hard'n'heavy scene.

Jasno je da ovi bendovi znaju „posao“ i da će ovaj koncert i organizacijski i produkcijski biti verovatno jedan od najboljih tog žanra ove godine. I to nije sve...ali, za svakog ljubitelja heavy zvuka, jeste dovoljno da druge subote decembra bude na najglasnijem događaju u „Cetinjskoj“ te večeri.

MTA 2018 FINAL SHOW
08.12.2018. godine, 20H
ELEKTROPIONIR, BEOGRAD
CENA KARTE: 500RSDSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Najčitanije

Arhiva