Anaal Nathrakh - New kind of horrorSviđa ti se? Javi ostalima!

Kada su Dejva Hanta, pevača Anaal Nathrakh-a pitali kako bi opisao novi, jubilarni, deseti po redu, njihov album, on je rekao: “Gorak, sarkastičan, osvetoljubiv, mračan, nasilan i užasavajuć. Skoro kao ljudsko biće!”

Posle par slušanja novog albuma, pod imenom, “A New Kind Of Horror”, dodao bih samo i – vrlo dobar, prepun energije i besa, kao što nas je već ovaj dvojac iz Birmingema i navikao. 
Muzika Anaal Nathrakha zaista ne da nije za svakoga, nego nije čak ni za svakog ko voli underground metal. Punih devetnaest godina Majk Kini i Dejv Hunt uz povremenu pomoć nekolicine muzičara (među kojima su bili Nikolas Barker, bubnjar Cradle Of Filth-a i Šejn Emburi (sram vas bilo ako ne znate iz kojeg je on benda 😊) spaja sve moguće žanrove ekstremnog zvuka i pravi svoju, jedinstvenu mešavinu industrial-black metala, ali se na toj odrednici nikako ne bih zadržao, jer Anaal Nathrakh u svojoj muzici neguje uticaje i death metala, grindcore-a, elektronike, pa čak i ekstremnog prog metala.

Ni ovaj album nije izuzetak, jer su u 33 minuta na brutalan i podao način pokušali da sjebu moje (za mene skupe) zvučnike, da me uplaše (pogotovo moje ukućane koji nemaju stomak za ovakav atak na sluh) i pre svega, da mi dokažu, da trenutno ne postoji bend na svetu toliko brutalan, ekstreman i nemilosrdan kao Anaal Nathrakh, a opet smislen i logičan.

Od prvih sekundi albuma i jezovitog introa znao sam da su ova dva Engleza pokušali da odu i korak dalje od prošlog albuma “The Whole Of The Law”. Ne mogu reći da li su uspeli, ali moj utisak posle prvog, pa i kasnijih preslušavanja ove ploče bio je sličan – bio sam uznemiren i začuđen zašto mi se ovako nešto dopada. “Obscene As Cancer” je pravi industrial /black atak sa prilično razgovetnim refrenom što inače nije retka stvar u formi njihovih pesama. Sledeća, ”The Reek Of Fear” ima malo šmeka ijednog King Diamonda, jer me je vokal poprilično podsetio na tog danskog kralja. “Forward!” opravdava svoj naslov jer bašnjake na zvučnicima testira do tačke probijanja, a “New Bethlehem / Mass Death Futures” ima prilično hororične klavijature u svojoj podlozi.”Vi Coactus” ima skoro “catchy” melodiju i nekako je najviše žanrovski određena kao i “Mother Of Satan” koja je tu da vas podseti da je ovaj bend pre svega black metal orijentisan, a meni najbolja “Are We Fit For Glory Yet?” je ostavljena za kraj samo da bih ja anticipirao čvrsto ubeđen – Svakako!

Zoran PopnovakovSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Vesti

10 najčitanijih

Arhiva