InnerSphere - Balkan Tour 2018
InnerSphere - Balkan Tour 2018

InnerSphere i Purnama na zajedničkoj mini turnejiSviđa ti se? Javi ostalima!

INNERSPHERE i PURNAMA posetiće Hrvatsku i Rumuniju ovog novembra. Ova dva češka benda predstaviće vam svoju viziju death metala. Uz pomoć Hammer & Tongs i Stage2stage promotion bendovi će svirati posebne koncerte i produžene setove kojim će predstaviti svoja poslednja izdanja „Amnesia“ i „Lioness“.

„Prvi put sviramo u Hrvatskoj kao InnerSphere i uzbuđeni smo zbog toga. Volimo da sviramo na novim mestima. Na ovom delu turneje zajedno smo sa death/black bendom Purnama iz Libereca. To su sjajni momci koji praše dobar metal i nedavno su izdali album. Biće to pakao (da, ovi momci zaista koriste pirotehniku). Kasnije ćemo nastaviti turneju sa bendom Nahum. Taj serijal koncerata će se zvati „Within Destruction Tour“ sa preko 20 koncerata u Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj. Biće to kul – rekao je Mira Litomericky iz benda InnerSphere.

INNERSPHERE su nastali 2015 u Pilsenu. Sviraju melo-death u kombinaciji sa elementima thrash i doom metala. Pesme su ugoavnom o ljudskoj tragediji i borbi čoveka sa svetom. Iza sebe imaju dva izdanja: samonaslovljeni EP iz 2016. i novi album “Amnesia” koji se već dobro kotira i koji je izašao za Metalgate ove godine. Album je promovisan na turneji koja i dalje traje i koja je obuhvatila nastup na čuvenom Brutal Assaultu. Bend je odsvirao dosta koncerata širom centralne Evrope u okviru mini turneja koje često organizuju. Pored dva izdanja, na ovim nastupima će predstaviti nove pesme koje će biti deo narednoh albuma.

PURNAMA je blackened death metal iz Turnova, nastao 2011. Njihovi tekstovi i muzika dolaze iz tamnih dubina ljudske prirode i prirode same. Bend je izdao full-lenght album „LIONESS“ 2017. koji je pokupio sjajne recenzije. Purnama su takođe osnovali „Metal for Hope“ projekat – dobrotvorne koncerte i događaje na kojima se trude da sakupe novac za obolelu decu. Ovaj projekat je naišao da dobar odjek kod Češke javnosti.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Najčitanije

Arhiva