PONEDELJAK KADA ĆE ELEKTRO POSTATI BRUTALPIONIR: THY ART IS MURDER (AUS) U CETINJSKOJ!Sviđa ti se? Javi ostalima!


Dugo očekivani kraljevi aktuelne deathcore margine napokon drmaju Beograd. Tačnije, u ponedeljak, devetog jula, za manje od dva meseca. Koncert i hordu fanova tvrđeg zvuka ugostiće eminetni noćni klub Elektropionir, koji se polako, ali sigurno uzdiže kao bastion underground muzičkih dešavanja u Beogradu.

Dugo se spekuliše o tome da li Beograd ima koncertni prostor za događaje ovog tipa i da li su postojeći monopolisti u smislu infrastrukturne opremljenosti (čitaj: DOB) zaslužili da dočekaju kakvu-takvu konkurenciju. Ako pitamo publiku, bendove, a ponajviše organizatore i promotere – definitivno! Ajde da vidimo da li je taj trenutak došao….a Elektropionir zapravo nije nov u ovom. Ljudi koji ga vode su već odavno počeli sa upoznavanjem heavy scene, a kroz svoj nekadašnji prostor Gun. Slično Gun-u, i Elektropionir su posetili mnogi underground bendovi, a sve češće i najtvrđi zvukovi žanra odzvanjaju njegovim zidovima - poručili su organizatori.

MTA ekipa je prošle godine je tu ugostila downbeat legende, Nasty, skoro je ta ista ekipa prijatelja na istom mestu dočekala metal/hardcore događaj proleća (Violent Chapter, Valley, Helvetica, Odd Crew), a granica se definitvno pomera sa Thy Art Is Murder. Zanimljiva činjenica je da je bukvalno last minute intervencijom na relaciji MTA – Avocado dogovoreno da Oziji na ovoj truneji svrate i do Cetinjske. Topla noć, urbani kvart i brutalni zvuk – njima je zvučalo kao dobar plan!Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Najčitanije

Arhiva