"Odiseja u sobu 101" odlično predstavlja suštinu benda Quasarborn u ovom trenutkuSviđa ti se? Javi ostalima!


Nakon singlova "Danse Macabre" i "Blood Honey", Quasarborn predstavili su i novi spot za singl sa predstojećeg albuma "The Odyssey to Room 101". Album prvenac će se pojaviti 18. maja, a snimljen je u Citadela studiju, u produkciji Luke Matkovića, gitariste i pevača benda. Kao i prethodni put, u ulozi snimatelja i montažera se našao mladi i talentovani Đorđe Stojiljković.

„Kao što se može pretpostaviti, naslovna pesma našeg prvog albuma je nastala pod jakim uticajem Orvelovog romana "1984", ali i Hakslijevog "Vrlog novog sveta". Ona predstavlja poslednje poglavlje u priči koja prati album i opisuje poslednje trenutke života glavnog junaka u kojima biva mučen i lišen svakog traga humanosti, dostojanstva i identiteta. Sudbina gora od smrti. "Odiseja u sobu 101" je najduža numera na albumu, ali je prošarana najraznovrsnijim motivima i najdinamičnija je. Intenzivna je, moćna, besna, ali i melodična i pažljivo strukturisana. Odlično predstavlja suštinu benda Quasarborn u ovom trenutku.“

Quasarborn je osnovan 2016. godine, a postavu benda čine Luka Matković (gitara i vokal), Đorđe Luković (vokal), Marko Danilović Tihi (bubnjevi), koji su neposredno pred osnivanje benda napustili sastav Space Eater I Miloš Tomasović (bas) koji je prethodno sarađivao sa njima na jednoj od dve evropske turneje, koliko je bend odradio pod imenom Space Eater. Žanrovski, Quasarborn je dobrim delom ukorenjen u tradicionalnom thrash metal zvuku, karakterističnim za osamdesete godine, ali pritom prošaran uplivima iz drugih metal i rok podžanrova.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Najčitanije

Arhiva