Klint - „Drndavi akustični pank“Sviđa ti se? Javi ostalima!


    Grupa KLINT u stvari postoji punih 30 godina, kao grupa Trawa. Od 2017. grupa nosi  ime KLINT, po svom usnulom „Šefu“ i osnivaču benda Vladi Pankeru - Klintu, poznatom ljudima iz kluba Likovne Akademije u Beogradu, s kraja 80-tih i početka 90-tih, prošlog veka.
    Bend sporadično radi javno do `93. kada prestaje javno da deluje jer Vladimir oboljeva od neizlečive bolesti. Do tada je bend  bio u  postavi: Vladimir Jovanović  Klint – tekstopisac, gitara i vokal, Dragan Ćirović Shultzgunbacker – bass, Cvetković Danko – bubanj, Dragan Jovanović Toki – usna harmonika, Dragan Đorđević Đoka-perkusije. Svi osim Klinta su iz Aranđelovca, gde je i Klint živeo od svoje 7. do svoje 17. godine života, kada se vraća u svoj rodni grad Beograd, ali bend i tada i te kako radi i stvara autorku muziku, i sanja da preskoči plot provincije, međutim bolest lidera benda je praktično sve to sputala.
    "2012. nas je napustio naš Klint. Na samom sprovodu DanKo i Shulz, prave plan da Klintu u čast obnove rad grupe kao Tribute to Trawa band, koji će promovisati Klintovu Pesmu."
    2015.  na You Tube kanalu ШУМАДИЈСКИ БЛУЗ u saradnji sa istim producentom i  r`n`r muzičarem  Markom Stojkovićem, osvanula je Klintova pesma BUBA U ĆILIBARU koja nikada do tada nije objavljivana niti svirana.                                                                                   
   2016.  na You Tube kanalu ШУМАДИЈСКИ БЛУЗ ista ekipa objavljuje Klintov song Klint Istvud Superstar. Tada DanKo & Shultzgunbacker  shvataju da svirajući na nov, minimalistički način (cayon + akustična gitara na dve žice), te pesme dobijaju novu formu, slikovito je nazivaju „drndavi akustični pank“.
   2017. to je sada uvežbana verzija benda i ime benda simbolično menjaju. Bend se od početka 2017. zvanično zove KLINT, a samu svirku ocenjuju do sada neviđenom na ovim našim prostorima i da istu treba obznaniti na 30 godina od  postojanja grupe Trawa. Na tradicionalnom Aranđelovačkom festivalu rock muzike „DAČA IN MEMORIAM“ koji se održao 3. sept. 2017. KLINT izvodi 10-tak svojih autorskih pesama, slaveći Pesmu svoga Klinta, a pred kraj oktobra na You Tube kanalu ШУМАДИЈСКИ БЛУЗ, osvanuo je još jedan  Klintov hit sa početka stvaralaštva ANGELINA.
Akcenat je na Klintovom narativnom tekstu, iztrgnutom iz njegove „Book-e“ ( Pesmarica Klintovih veličanstvenih 100 i više pesama), ostavljenih kao posmrtni testament njegovoj Kumi (g-đa Snežana Lazarević), koja opet bendu istu prosleđuje, onako kako je i sam Autor hteo („Kuma će znati šta če sa tim“).Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Najčitanije

Arhiva