Wyatte - Road to Boshporus - October 2017
Wyatte - Road to Boshporus - October 2017

Nick Cave 28. oktobra u Kombank AreniSviđa ti se? Javi ostalima!

Nick Cave & The Bad Seeds
Subota 28.10.2017 – 20h
KOMBANK Arena – BeogradNick Cave & The Bad Seeds nastupiće u subotu 28. oktobra od 20 časova, u beogradskoj KOMBANK Areni u okviru svoje svetske turneje na kojoj promovišu njihovo poslednje izdanje iz 2016. godine pod nazivom ‘’Skeleton Tree’’.

Nick Cave je australijski muzičar, autor, scenarista i jedan od najznačajnijih svetskih rock ličnosti. Svoju karijeru i bogatu muzičku istoriju Cave započinje davne 1973. godine osvanjem benda The Boys Next Door, koji, nakon selidbe u Evropu, dobija naziv The Birthday Party i čija je muzika bazu nalazila u post-punk zvuku. Godine 2006. Nick Cave osniva još jedan bend, Grinderman, koji svoju muzičku podlogu traži u garažnom i noise zvuku, a srpska publika ga je mogla gledati 2011. godine na glavnoj bini Exit festivala. Ipak, ono po čemu i čega je Nick Cave simbol, gradi se od 1983. godine i nosi naziv Nick Cave & The Bad Seeds.

Bend postoji preko trideset pet godina i iza sebe imaju šesnaest studijskih albuma i skoro svaki od njih nosi neku posebnu muzičku, tekstualnu i emotivnu težinu. Jedan ogromni krug ovaploćen u post-punk, alternative rock, gothic rock, garage i eksperimentalnom zvuku jeste ono čime bi se moglo opisati muzičko stvaralaštvo Nick-a i ostatka grupe. Na turneji koju su započeli u Australiji i Novom Zelandu, a prenose je od ove jeseni i u Evropu, promovišu svoj poslednji album ‘’Skeleton Tree’’ iz 2016. godine. Na mapi gradova koje će Nick i ekipa posetiti jeste i Beograd. Najnoviji, ‘’Skeleton Tree’’ album, nastao je u stresnom i suzama okupanom periodu Nick-ovog gubitka tragično stradalog sina, a objavljen je dan nakon  premijernog prikazivanja dokumentarnog filma novozelandskog reditelja Andrew Dominika ‘’One More Time with Feeling’’.

Godine 2008. koncert Nick Cave-a, koji je takođe održan u Areni, je proglašen za najbolji koncert u Srbiji te godine, te nema mesta sumnji da će tako i ovog puta biti.

Ulaznice za koncert se mogu nabaviti na prodajnim mestima Eventim-a.

Dodatne informacije o koncertu i ulaznicama dostupne su na sledećim linkovima:
www.kombankarena.rs
www.eventim.rsSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Najčitanije

Arhiva